Best WordPress Hosting
 

Népszava: Akadozik az államkincstár milliárdokból megújított informatikai rendszere

via 24.hu => eredeti post link

Sűrűsödnek a leállások a családtámogatásokat, a nyugdíjfolyósítást és az állampapír-forgalmat bonyolító Magyar Államkincstár informatikai rendszereiben, ami összefüggésben lehet azzal, hogy a MÁK-nál nemrég zárult le egy hatalmas informatikai projekt – írja szerdai cikkében a Népszava.

Mint írják, a 14,7 milliárd forint uniós támogatásból megvalósított fejlesztés részeként az államkincstár új informatikai rendszereket épített ki, illetve egyszerűsítette ügyvitelét, ennek ellenére sokszor megakad az újjászületett rendszer. A Népszava információi szerint nem csak az ügyfelelet érintő oldalakon akadnak problémák, hanem gyakoriak a belső rendszerhibák is, például a nyugdíjügyeket érintő informatikai rendszereknél. Ez húzódhat például annak hátterében, hogy hónapokat kell várni az előzetes, ügyfelek által kért nyugdíjszámításokra, illetve az első nyugdíj folyósítására – írja a lap.

A kincstár informatikai rendszere megbízhatóan működik, a tervezett karbantartásokon túl esetlegesen felmerülő problémákat a szakemberek soron kívül elhárítják