Best WordPress Hosting
 

Orbán tárgyalt Melonival a Magyarországon fogva tartott olasz tanárnőről

via 24.hu => eredeti post link

Eredménytelennek nevezte az olasz baloldal politikai kampányát a Magyarországon fogva tartott Ilaria Salisért Giorgia Meloni miniszterelnök, aki a Magyarországon fogva tartott nőről a RAI1 közszolgálati televíziócsatorna legnépszerűbb politikai műsorában, a Porta a Portában beszélt – számolt be róla az MTI.

Ilaria Salist azzal vádolják a magyar hatóságok, hogy a részt vett 2023 februárjában a budapesti antifasiszta támadásokban a Kitörés napja idején. Meloni úgy fogalmazott, országában sokakra, köztük rá is hatással volt, amikor bilincsben látták belépni a tárgyalóterembe Salist. „Mi nem vagyunk hozzászokva, de ezt a bánásmódot Magyarországon nem kizárólag Ilaria Salisnak tartják fenn, Magyarországon ez mindenkire érvényes, ahogy számos más nyugati országban is gyakorlatnak számít” – igyekezett hűteni a kedélyeket az olasz kormányfő.

Ezt követően azokat a politikai szereplőket szólították meg, akik a kormány fellépését sürgetik az ügyben. Meloni úgy véli, felesleges hangoztatni a bíróságok önállóságát, „ha az olasz parlament tagjai azt sürgetik, hogy az olasz kormány avatkozzon be a magyar kormánynál annak meghatározására, hogy mi történjen Ilaria Salis tárgyalásán”. Kifejtette, hogy a jogállam és a bíróság önállósága mindenhol létezik Európában, és ami egy európai állampolgárral történik, aki nem annak a tagállamnak az állampolgára, ahol jogi eljárás zajlik vele szemben,