Best WordPress Hosting
 

Parazita költözött egy nő szemébe

via 24.hu => eredeti post link

Két éven keresztül növekedett egy furcsa csomó egy nő szemében, mire kiderült, hogy egy parazita volt az. Az orvosok szerint a pácienst krokodilhús fertőzhette meg, ami teljesen egyedivé teszi az esetet, ugyanis ehhez hasonlóról még sosem készültek feljegyzések – írja a Live Science.

A különleges diagnózisról a szakemberek a JAMA Ophthalmology nevű orvosi szaklapban számoltak be, amelyből kiderül, hogy egy ritka, pentastomiasis nevű betegséget azonosítottak a páciensnél, amelyet élősködő féregatkák jelenléte okoz. Ebben az esetben a parazita a kötőhártya alá fészkelte be magát, ahol 10 milliméteresre nőtt meg.

A 28 éves kongói származású nőnek nem voltak fájdalmai és más tünetekre sem panaszkodott, csupán egy gumót látott növekedni a szeme sarkában, ezért fordult orvoshoz. A vizsgálatok során észrevették, hogy a csomó mozog, majd sebészeti úton eltávolították. Ekkor kiderült, hogy a gumó valójában egy c alakú lárva volt, később pedig azt is megállapították, hogy a parazita az Armillifer grandis nevű fajba tartozik.