Best WordPress Hosting
 

Ryan Gosling bármennyiszer hagyja magát felgyújtani, csak hogy Emily Blunttal lehessen

via 24.hu => eredeti post link

Szinte minden filmben szerepel, csak nem tudod, hogy ott van. Ez a dolga. Ő csinálja a menő dolgokat, és ő kap a pofájára

– összegzi tömören Hollywood egyik nyílt titkát Ryan Gosling – pontosabban az általa alakított Colt Seavers – A kaszkadőr nyitójelenetében, miközben a vásznon szemléltetik is nekünk, hogy a zuhanástól a karambolon át a felrobbantásig mi mindent kell elszenvednie a filmipar névtelen hőseinek – hogy a Goslinghoz hasonló sztárok zavartalanul sütkérezhessenek a reflektorfényben.

Egyfelől persze érthető a kaszkadőrök láthatatlansága, hiszen ez is szerves része a Hollywoodot működésben tartó illúziókeltésnek, de azért van valami abszurd abban az ellentmondásban, hogy sokszor éppen azok nem kapnak semmiféle nyilvános elismerést, akik a forgatásokon szó szerint az életüket kockáztatják a nézők szórakoztatásáért. Az elismerés hiányának szimbolikus terepe az Oscar-gála, ahol az egyre erősödő követelések ellenére a mai napig sincs kaszkadőr kategória (mindezt úgy, hogy több évtized után épp mostanában döntöttek új kategória bevezetéséről, így 2026-tól már a casting directorokat is díjazzák majd).