Best WordPress Hosting
 

Saját pártcsaládja támadta meg Ursula von der Leyent az Orbán-kormány miatt

via 24.hu => eredeti post link

Ha harc, hát akkor legyen harc! – nagyjából így foglalt állást az Európai Parlament (EP) képviselőinek többsége, miután úgy határozott, hogy az Európai Unió Bíróságára viszi az Orbán-kormány számára feloldott támogatási keret ügyét. A törvényhozók úgy ítélik meg, hogy a Bizottságban nem lehet megbízni, és ők jelentik az utolsó védvonalat a jogállam szempontjából.

Mint lapunk is megírta, március 11-én az EP jogi szakbizottsága kimondta azt a súlyos állítást, hogy az Európai Bizottság tavaly karácsony előtt megalapozatlanul, kellő jogalap nélkül szabadított fel 10,2 milliárd eurót a Magyarországnak járó 21,7 milliárd eurós kohéziós keretből. A karácsony előtti, az EU-csúcs árnyékában született bizottsági döntést akkoriban EP-képviselők, sőt a Bizottság tisztviselői is széles körben kritizálták, mint annak jelét, hogy Brüsszel engedett Orbán Viktor zsarolásának.

A Politicónak az Európai Néppárt nevében Petri Sarvamaa úgy nyilatkozott, hogy nem volt más választásuk, mert meg kell védeni a közös költségvetést, és gondoskodni kell arról, hogy törvényesen használják fel az adófizetők pénzét – idézi a portál.