Best WordPress Hosting
 

Szent-Iványi István: A Fidesz miatt változik a magyar kormány Ukrajnához való hozzáállása

via 24.hu => eredeti post link

Sulyok Tamás köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés (3TK) csúcstalálkozón Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott április közepén. Az államfő a litván fővárosban az ukrán elnöknek kijelentette, hogy Magyarország elítéli az orosz agressziót, és továbbra is mindent megtesz az Ukrajnából menekültek támogatásáért, a háborúban álló ország humanitárius segítéséért.

Sulyok szerint meg kell állítani a háborút, így Magyarország továbbra is a mielőbbi tűzszünetben és a fenntartható, igazságos béke létrejöttében érdekelt, a legfontosabb cél az európai kontinens biztonságának garantálása. A köztársasági elnök felhívta ukrán partnere figyelmét a Kárpátalján élő magyar kisebbség szerzett jogai mielőbbi visszaállításának fontosságára, és garantálására.

Mindez mutatja, hogy a magyar köztársasági elnök folytatja azt a politikát, amit elődje, Novák Katalin kezdett el – mondta a 24.hu-nak Szent-Iványi István külpolitikai szakértő, korábbi szlovéniai nagykövet. Sulyok egyfajta jószolgálati, humanitárius gesztust tett, így a magyar diplomácia a barátságosabb arcát tudja mutatni a nemzetközi porondon.