Best WordPress Hosting
 

Sztrájkolnak a francia rendőrök, mert a kormány senkit nem enged el szabadságra a párizsi olimpia idején

via 24.hu => eredeti post link

Július 26. és augusztus 11. között Párizs ad majd otthont 2024-es nyári olimpiának, a szervezés ennek megfelelően gőzerővel zajlik. Ennek részeként a minap információk szivárogtak ki arról, hogy a játékok ideje alatt a tervek szerint minden rendőrt berendelnek majd dolgozni Franciaországban, senki nem mehet az olimpia idején szabadságra. Erre válaszul „Fekete Csütörtök” néven sztrájkba kezdtek a francia rendőrök.

A Guardian írása szerint az országos megmozdulássá formálódó sztrájk főszervezői, köztük a két legnagyobb rendőrszakszervezet, az Alliance és az Unsa Police szerint a fenti helyzet tükrében a rendőröket akár kétezer euróig terjedő bónusz is megilletné, ha szolgálatba helyezik őket az olimpia idején, továbbá a szakszervezetek el akarják érni azt is, hogy minden érintett munkavállaló kapjon gyermekgondozási támogatást a játékok idejére és legyen lehetőségük később szabadságra menni.

A belügyminisztériumtól származó információk alapján Franciaországban a tervek szerint minden rendőrt mozgósítanak, július 24-től augusztus 11-ig senki nem mehet el pihenni. A rendőröknek összesen 10 nap szabadságot állapítanának meg június 15. és szeptember 15. között, de egyébként végig szolgálatban kell lenniük. Közben több regionális egységnél számolnak azzal, hogy Párizsba költöztetik őket a játékok idejére – ők a fentiek mellett azt követelik a kormánytól, hogy garantálja a lakhatásukat és a munkaidejük maximális óraszámát is.