Best WordPress Hosting
 

Történelmében először – elsöprő többséggel – női elnököt választott Mexikó. De hogy jön ez a zöldhöz?

via greenfo.hu => eredeti post link

Dr. Claudia Scheinbaum politikai pályája mellett komoly tudományos munkát is végzett, szerzője volt az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) Negyedik és Ötödik Értékelő Jelentésének, a mitigációval foglalkozó harmadik munkacsoport tagjaként.Az IPCC Hatodik Értékelő Jelentésében ugyanez a munkacsoport átfogóan vizsgálta azt, hogy igényeink megváltoztatása milyen hatással lehet az éghajlatváltozás mérséklésére. Az egyéni cselekvések a globális kibocsátást akár 40-70%-kal csökkenthetik az évszázad közepére, amennyiben ezt rendszerszintű változások is segítik. Rendszerszintű változtatásokat azonban csak megfelelő politikákkal lehet elérni.

A hétvégén június 9-én Magyarországon két választást is tartanak. Míg az EP-választás elsősorban a mitigációs erőfeszítéseknek, az EU 2040-es klímacéljainak, és a Fit for 55 végrehajtásának szabhat irányt, addig önkormányzati szinten a helyi alkalmazkodási stratégiák kerülhetnek előtérbe.

Gyakorlatilag alig, vagy egyáltalán nem szólt környezet- és klímavédelemről a hazai kampány, zsinórban sokadszorra, holott mindannyiunk élhetőbb jövőjéről van szó, ami keretet ad ahhoz, hogy vidáman folytassuk az egyet-nem-értést és a vitatkozást más ügyekben a jövőben.