Best WordPress Hosting
 

Túl sokáig tűrte a Néppárt a Fideszt, mi nem így járunk el – állítja az európai szocialisták csúcsjelöltje

via 24.hu => eredeti post link

A pénz egy részét felszabadítottuk, többek között a tanárok részére is. A tanárok fizetésének ügyét én komoly problémának érzem, mert egy nemzet csak annyira jó, amennyire a tanárai jók. Meg kell fizetni őket, és nem értem azokat az országokat, amelyek ezt nem teszik meg. Ezt a döntést azután hoztuk meg, hogy rájöttünk, nem akarjuk büntetni a tanárokat. A magyar kormány közölte, hogy akkor lesz béremelés, ha megkapják a pénzeket. Azzal egyetértek, hogy a kormány nem tett eleget ezért, és folytathattuk volna még a kérdezősködést. Viszont ez a pénz közvetlenül a tanárokhoz megy, ezért elfogadtuk, amit a magyar kormány tett. A legfontosabb kérdés egyébként az volt, hogy ki felügyeli a tanárok számítógépét, belenézhetnek-e abba a munkáltatók. Ebben születtek módosítások. Erről a bizottság elnökével is nagy vita folyt, végül az döntött, hogy a tanárok jelezték, szükségük lenne a béremelésre. Meg fogjuk nézni, hogy a pénz valóban a tanárokhoz megy-e

– így nyilatkozott Nicolas Schmit, az Európai Bizottság foglalkoztatásért felelős biztosa a 24.hu-nak egy budapesti háttérbeszélgetésen. Schmit azért jött a magyar fővárosba, hogy a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd kongresszusán felszólaljon, így támogatva a magyar baloldali listát. Schmit ugyanis az Európai Parlament nagy baloldali pártcsaládjának, a Szocialisták és Demokratáknak a csúcsjelöltje az EP-választásokon. Ez azt jelenti, hogyha a szocialisták szereznék a legtöbb mandátumot az EP-választáson, Schmitet javasolnák a bizottság elnöki posztjára.

Vörös Szilárd Nicolas Schmit a DK–MSZP–Párbeszéd kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2024. április 14-én.