Best WordPress Hosting
 

Emberáradat a magyar-szlovák határon – ideát félnek a migránsok a rendőrtől, odaát keresik

via 24.hu => eredeti post link

Politikai következményei lehetnek Szlovákiában annak a migrációs hullámnak, amely az elmúlt hónapokban érte el az ország déli határát Magyarország felől. A határmenti településeken egyre nehezebb kezelni a helyzetet.

A parassapusztai határátkelő túloldalán fekvő, többségében magyarok lakta városban, Ipolyságon az elmúlt hónapokban annyi menekült fordult meg, hogy a szlovák rendőrség nemrég regisztrációs pontot állított fel. Zachar Pál polgármester szerint azonban a rendőrség a legutóbbi időkig „alulkezelte” a helyzetet.

„Most a Maslow-piramis legalján lévő problémákat kell megoldani ezen a vidéken” – szemléltette a gondok súlyát a 24.hu kérdésére. Szerinte ugyan a valós biztonsági kockázat, illetve az emberek biztonságérzete két különböző mutató – és az esetek többségében még csak nem is találkoznak –, mégis mindkettővel foglalkozni kell. A város és a környező települések lakói Zachar Pál szerint kezdik elveszíteni a bizalmukat, ami a szélsőjobboldali erők megerősödéséhez vezethet. Ezt pedig a polgármester súlyos politikai hibának tartja.