Best WordPress Hosting
 

Külföldön milliomosok, itthon néha még az albérletre is spórolniuk kell az esportolóknak

via 24.hu => eredeti post link

Minél több szabadidős tevékenység jelenik meg a világban, annál nehezebb kategorizálni, hogy pontosan melyek is számítanak hivatalos sportágnak. Ezen a téren sok szakág tapasztalhatott meg áttörést az elmúlt években: a falmászás, a gördeszkázás és a szörfözés is hivatalos olimpiai sportágként lett elkönyvelve. A sportrajongók körében viszont máig sokan tekintenek fekete bárányként az esportok világára annak ellenére, hogy heti szinten több milliárd ember szabadidős tevékenységét érinti.

Ázsiában ugyanakkor évtizedek óta komolyan számolnak az esporttal, és bár a közvéleményben nem volt tapasztalható pálfordulás e területen, az elmúlt években a nyugat is felzárkózott ehhez a trendhez. Olyannyira, hogy napjaink világversenyeinek győztesei nagyobb összeggel a kezükben hagyhatják el az arénát, mint akár a Roland Garros vagy Wimbledon első helyezett teniszező – a díjazottak közt pedig szép számmal akadnak európai gamerek is.

Jó példa erre a The International 2021 verseny, ahol a Dota 2 játékban diadalmaskodó orosz-ukrán ötfős csapat több mint 18 millió eurót, vagyis közel 7 milliárd forintot vághatott zsebre.