Best WordPress Hosting
 

Két meccs után hibátlan a női 3×3-as női kosárválogatott az olimpiai selejtezőn

A magyar női válogatott megnyerte első két meccsét a 3×3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornán.

A debreceni tornán először Izraellel találkozott a Böröndy Vivien, Kiss Virág, Papp Klaudia, Szabó Fanni csapat és 21-16-ra nyert. Két órával később már nehezebb dolga volt a hollandokkal, de végül 13-11-re sikerült győzni, amivel hatalmasat lépett a válogatott a negyeddöntő felé. A csoport utolsó meccsét szombat este játssza a csapat Olaszország ellen.

“Elégedett vagyok a küzdőszellemünkkel, de ebben sosem kételkedtem. Sajnos még nem jutottunk tovább, mert még mindig előfordulhat, hogy három csapat is két-két győzelemmel áll, akkor pedig a több dobott pont fog rangsorolni. Ma fizikálisan felnőttünk a feladathoz, és revánsot vettünk a hollandok ellen, akik az egyik legalattomosabb csapat, korábban előfordult, hogy sportszerűtlen hibával sérülést okoztak nekünk, úgyhogy több szempontból is örülök ennek a sikernek

Üvegszilánk volt a gyerekek ebédjében az iregszemcsei iskolában

Üvegszilánk és dörzsidarab is volt a gyerekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, számolt be az esetről az ATV Híradó. Néhány gyerek meg is sérült, amikor az idegen tárgyakat megették. Egy kisfiú sírva futott édesanyjához, miután megette az ebédjét, mert valami felsértette a száját, megsérült a nyelve.

A szülők feljelentést tettek, a helyi főzőkonyhát pedig azonnal bezárták.

A rendőrség és a Nébih is eljárást indított a konyha üzemeltetője ellen. A konyhások azzal védekeztek, nem tudják, hogyan kerültek idegen tárgyak az ételbe, ám az egyik iregszemcsei polgármester-jelölt azt állítja, hogy a konyhán dolgozók tudtak az üvegszilánkokról, mégsem állították le az ételosztást.

Hónapokig tartó áramkimaradásokkal számol az ukrán kormány

Az erőműveket és alállomásokat ért orosz rakétacsapások következtében mostantól hónapokig tartó áramkimaradásokkal számol az ukrán kormány, augusztustól, szeptembertől várható némi javulás – közölte csütörtökön Jurij Bojko, az ukrán miniszterelnök tanácsadója az Ukrenerho országos áramszolgáltató vállalat felügyelőbizottságánál Kijevben.

Mint mondta, takarékosságból már szerdán és csütörtökön is ellenőrzött, fokozatos regionális leállások voltak az áramszolgáltatásban. A fővárosban, Kijevben is egész utcák maradtak áram nélkül.

Bojko hangsúlyozta, hogy az ukrán energetikai hálózat elleni orosz támadásokban jelentős károk keletkeztek.

Az arcára van írva az egész élettörténete a ma 80 éves Danny Trejónak

Hosszú évtizedek óta a B-filmek lövészárkaiban húzódik meg Danny Trejo, aki május 16-án ünnepli nyolcvanadik születésnapját.

A karakteres arcú színész évtizedek óta rosszfiúkat alakít, a skatulyából nem tudott kitörni – és nem is akart. Filmes karrierje akkor vett igazán lendületet, mikor Robert Rodriguez jelentős mellékszerepet osztott rá Desperado című neo-westernjében. Onnantól nem volt megállás, Trejo lett a mexikói rosszfiú archetípusa a hollywoodi filmekben, aki majd’ mindig pórul jár a sztori közepén vagy végén. A 2010-es években egyfajta szuperhős szerepet is magára öltött – nemcsak a Machete-filmekben, de a valóságban is.

Hogyan élte túl Amerika legkeményebb börtöneit? Miként gondolkodik a színészetről? És minek köszönheti, hogy ő a legtöbbször megölt karakter a hollywoodi filmekben?

Történelmi pillanat, magyar bírók lesznek a kézilabda BL négyes döntőjében

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) bejelentette, hogy magyar bírók is szóhoz jutnak a Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

A kölni eseményre az a Bíró Ádám, Kiss Olivér játékvezetői páros kapott felkérést, aki a nyári párizsi olimpián is közreműködik majd. A magyarok a június 9-i bronzmérkőzésen fújják majd a sípot.

Az MKSZ csütörtökön közölte úgy kommentálta az eseményt, hogy a magyar kettős újabb mérföldkőnek számító megbízatást kapott, hiszen a magyar játékvezetők közül elsőként szerepelhet a férfi BL négyes döntőjén.

Válságálló a pénzügyi karrier: idén is sikeres volt a HVG Állásbörze

Több ezer látogató, száznál több kiállító cég, rengeteg állásajánlat, álláskeresési tanácsadás, tematikus színpadokon inspiráló beszélgetések: idén is nagy siker volt a HVG Állásbörze. Egy kis visszatekintés egy előadásra, miért érdemes pénzügyi területen indítani karriert. Nem kell sokáig várni, ősszel jön a legnagyobb állásbörze következő kiadása.

Kategoria HVG

Újra Forma-1-es autóba ül a Ferrariban debütáló tehetség

Oliver Bearman ül majd a Haas egyik autójában a Forma-1-es Emilia Romagna-i Nagydíj első szabadedzésén.

A Haas bejelentése szerint Kevin Magnussen helyét vesiz át a 19 éves brit pilóta, így pénteken esélyt kap rá, hogy újra Forma-1-es autóban üljön.

Jól kell teljesítenem, és meg kell mutatnom, hogy készen állok az F1-re