Best WordPress Hosting
 

Szijjártó az orosz nagykövet behívásáról: „Nincs vele beszélni valóm”

Arról posztolt szerdán este a Momentum korábbi elnöke, Gelencsér Ferenc, hogy találkozott a Széll Kálmán téren Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszerrel.

Megkérdeztem tőle, hogy behívja-e az orosz nagykövetet, miután az oroszok feltörték a külügyminisztérium szervereit. Azt mondta nem látja indokoltnak

– számolt be a találkozásról a politikus. A bejegyzéshez ugyanakkor mellékelt egy rövid videót is. Ebben szintén azt kérdezte a fideszes kampánystand mellett álló minisztertől, hogy behívja-e az orosz nagykövetet.

Az emberek ellen fordultak a gyilkosbálnák, kiderült, miért

Az orkák az elmúlt négy évben az európai vizeken luxusjachtokat támadtak meg és süllyesztettek el, de a tudósok egészen idáig nem tudták kideríteni, hogy miért. Most azonban egy biológusokból, kormányzati tisztviselőkből és a tengeri ipar képviselőiből álló csapat végre nyilvánosságra hozta vizsgálatuk eredményeit, és kiderült, hogy mi áll a magatartásváltozás hátterében.

A vébén vehet revánsot a hollandokon a magyar férfi kézilabda-válogatott

A szerda esti, zágrábi sorsoláson az első kalapból sorsolták Chema Rodríguez csapatát, amely a másodikból kapta a hollandokat, a harmadikból az északmacedónokat, a negyedikből pedig a guineaiakat.

Talán most több szerencsénk volt a sorsolással, mint a korábbi alkalmakkor, vannak a mienknél erősebb csoportok is, de természetesen a célunk, hogy a sajátunkat megoldjuk és minél több ponttal továbbjussunk

– értékelt a vb-sorsolás után Chema Rodriguez, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya.

Halálra gázoltak egy kerékpárost Hódmezővásárhelyen

Kerékpárost gázolt el egy autó szerdán Hódmezővásárhelyen – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

Hódmezővásárhelyen a Nagy András János utcán szerdán késő délután egy személygépkocsi vezetője elütött egy kerékpárral közlekedő idős nőt.

A kerékpáros a baleset következtében elhunyt.

Ha mindent megteszel, amit utálsz, világhírnév vár – gigakihívás előtt áll a magyar úszósport

Wladár Sándor elnök éves beszámolójában 2023 kapcsán emlékeztetett arra, hogy a 2022 őszén kirobbant energiaár-válság rövid időn belül – a Covid-lezárások után – másodszor is végveszélybe sodorta a magyar úszósportot, és ezen a rendkívüli kihíváson ismét a kormányzat segítségével sikerült úrrá lenni.

„A Sportállamtitkársággal közösen elértük, hogy a létesítménytámogatási program egész évben folytatódjon, így az uszodák jelentős többsége nyitva maradhatott. Nem tudok ennél egyértelműen fogalmazni: az üzemeltetőknek átadott sok milliárd forint kormányzati segítségnek köszönhetően életben maradtunk” – közölte a szövetség elnöke.

A 2023-ban elért eredmények kapcsán megjegyezte, nem a fukuokai volt minden idők legsikeresebb világbajnoksága, ugyanakkor saját maguknak tették magasra a mércét a fantasztikus edzőink és versenyzőink munkájának köszönhetően.

Még mindig bővül az amerikai gazdaság, vele az infláció is éledezik

A Federal Reserve Bézs Könyv felmérése azt mutatja, hogy az amerikai gazdaság továbbra is bővül, de a cégek egyre pesszimistábbak a jövővel kapcsolatban. Továbbra is az infláció miatt aggódnak a leginkább. A Fed döntéshozói szorosan figyelik majd az aktivitás, a munkahelyek és az árnyomás alakulását, hogy eldönthessék, mikor kezdjék meg a kamatcsökkentési ciklust.

A nap legfontosabb hírei – 2024. május 29.

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a Fidesz-KDNP tiszabői képviselőjelöltjét

Az EU Magyarországot megkerülve kezdené meg a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával

Megjött az ítélet a magyar költségvetésről, még Ukrajnában is jobb a helyzet

Brazília visszahívta az izraeli nagykövetét

Brazília tartós jelleggel visszahívta tel-avivi nagykövetét, akinek helyére jelenleg nem terveznek új személyt kinevezni – közölte egy diplomáciai forrás a két ország között elmérgesedett diplomáciai helyzet újabb eszkalációjáról.

Frederico Meyert, akit ideiglenesen már februárban hazarendeltek Izraelből, Genfbe helyezték át, ahol Brazília állandó ENSZ-képviseletét erősíti – derül ki a brazil hivatalos közlöny szerdán publikált számából.

Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök februárban népirtással vádolta az izraeli kormányt, a gázai offenzívát pedig a holokauszthoz hasonlította. Izrael válaszlépésként nemkívánatos személynek nyilvánította a brazil vezetőt.