Best WordPress Hosting
 

Oroszellenes szankciókat jelentett be Amerika

Az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint a büntetőintézkedések célja “az orosz háborús gazdaság gyengítése”, és azokat Oroszország Ukrajna elleni háborúját közvetlenül vagy közvetett módon segítő szereplők ellen hozták, a bányászattól, az elektronikai és hadiiparon át a szállítási szolgáltatásokig.

Toroczkai László Kovács Gergelynek: Megvédjük a turult!

A 12. kerület frissen megválasztott polgármestere, Kovács Gergely a Partizán választásértékelő műsorában arról beszélt, hogy hivatalba lépése után a Szoborparkba fogják áthelyezni a kegyeletsértő Turul-szobrot. „Nagyon sok embert bánt és zavar. Nem az a baj, hogy turulszobor van. Nálunk voltak a leggázosabb nyilasok a második világháborúban, onnan 50-100 méterre működtették a központjukat, konkrétan náciknak a nevét sikerült ráírni erre a szoborra” – sorolta kifogásait a Kutyapárt társelnöke.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke ezt követően a TikTokján megüzente Kovácsnak, hogy ne viccelődjön a magyarság szimbólumával, a turullal, ahogy azt „a szellemei elődei, az SZDSZ-esek” tették.

Maradt még ebben a hazában, és itt Budapesten is annyi magyar, hogy biztos lehetsz benne, hogy meg fogjuk most is védeni a turult!

Főpolgármester-választás: az NVB elrendelte az érvénytelen szavazatok újraszámolását

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását, írja az MTI.

Az NVB 12 igen szavazattal, 4 ellenében meghozott jegyzőkönyvi döntésében elrendelte az összes fővárosi szavazóköri urna felbontását és a vasárnapi főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak átvizsgálását, újraszámolását.

A bizottság döntésében arra hivatkozott, a bizonyítékok alapján alappal merülhet fel, hogy nagyszámban vannak olyan érvénytelennek nyilvánított szavazatok, amelyeket a választási eljárásról szóló törvény rendelkezése szerint érvényesnek kell tekinteni. Az NVB szerint a választás eredményének megnyugtató megállapítása érdekében indokolt az újraszámolás.

Kajdi Csaba: Ébred a vidéki társadalom, kezdik észrevenni, hogy a lejárató kampányok nem róluk szólnak

Kajdi Csaba a Pride-hónap alkalmából adott interjút a Blikknek, és elmondta, idén szeretne ott lenni a budapesti Pride-on, noha nem kifejezetten fesztiválozós típus. Szerinte Magyarországon a rendezvény egészen másról szól, mint a nyugat-európai országokban, ahol ünneplik az elfogadást.

Nálunk az uszítás megy minden ellen, a liberalizmust egyre inkább támadják az elmúlt években, ezért mostanában már azok járnak, akiknek fontos az elfogadás, a demokrácia, a védelem. Nálunk ez egy fontos küldetés, hogy az ember megmutassa magát, ne titkolja a másságát. Jobban örülnék, ha sokkal több ismert ember vállalná önmagát, dolgozok is olyanokkal, akik nem bújtak még elő, pedig szerintem jót tenne a társadalomnak, ha látnának olyanokat, akik őszintén tudják vállalni önmagukat

– mondta el Kajdi a lapnak, hozzátéve: „Azoknak a hírességeknek lenne a legfontosabb, hogy ne játszanak szerepet, akiket a legtöbben elfogadnak olyannak, amilyenek. Ezáltal könnyebben elfogadnák magukat az emberek is, nyíltan, őszintén tudnának megjelenni.”

Beszólt a KDNP-nek a fideszes Cser-Palkovics András

A Lakmusz és a Political Capital konferenciáján a vasárnap közel 75 százalékkal újraválasztott Cser-Palkovics Andrásnak szegezték a kérdést, hogy a többi fideszes városvezetővel ellentétben neki miért nem szokott a neve mellett szerepelni a jelölő szervezetek között a kisebbik kormánypárt, a KDNP logója is?

A székesfehérvári polgármester válasza elején fontosnak tartotta tisztázni, hogy abszolút hívő, római katolikus ember, majd rátért az indoklásra:

valós politikai szervezetek és közösségek jelennek meg mindenhol. És most a városról beszéltem természetesen.