Best WordPress Hosting
 

A világ tíz legokosabb városa 2024-ben

via greenfo.hu => eredeti post link

Az okos város arra utal, hogy egy adott település milyen innovatív stratégiákkal próbálja megtartani a népességét, hogyan tud vonzó lenni a befektetőknek, és mit tesz a fenntartható városfejlesztésért. Ennek mindennapi megjelenési formái gyakran a döntéstámogató digitális technológiák alkalmazásában jelennek meg. Íme 2024 Smart City Index ranglistája.

Nemrég tette közzé a CNBC az IMD World Competitiveness Center Smart City Obszervatóriuma és a dél-koreai székhelyű World Smart Sustainable Cities Organisation együttműködésével elkészített 2024-es Smart City Indexet. Az index a világ legokosabb városait sorolja fel, ahol leginkább megvalósulnak az erre vonatkozó kritériumok.

Ezek elsősorban a digitális technológiai megoldások széles körű, különböző ágazatokat integráló alkalmazásait jelentik, melyek hozzájárulnak a fenntarthatóbb működéshez, az egyenlőtlenségek csökkentéséhez, segítik a városban élők döntéshozásait, és összességében élhetőbbé teszik a várost. Az okos várost úgy is definiálják, mint olyan városi környezetet, ahol a technológia hozzájárul az urbanizáció előnyeinek növeléséhez és a lakosok hiányosságainak csökkentéséhez.