Best WordPress Hosting
 

Áder új járdát kapott a villája elé

via 24.hu => eredeti post link

Egy rövid szakaszon megújult a járda a XII. kerületi Béla király úton, ott, ahol Áder János volt köztársasági elnök állami rezidenciája áll. A felújítás néhány méterrel ment tovább Áderék telekhatárától, így csupán az egyik szomszédja részesülhetett – részben – a friss, tükörsima aszfalt áldásaiból.

A beruházásra a XII. kerületi önkormányzat adott megbízást a Penta Kft.-nak, a 24.hu-nak adott válaszukban pedig tulajdonképpen a fővárosi önkormányzatot hibáztatták, hogy csak ilyen rövid szakaszon tudták most megújítani a járdaszakaszt.

„A fővárossal még 2019-ben megállapodás született, hogy a nagy forgalmú, de rossz állapotú Béla király út útpályáját és az útszegélyeket a Budapest Közút Zrt. felújítja, ezzel párhuzamosan pedig az önkormányzatunk a járda felújítását végzi el a Kútvölgyi úti kereszteződésig. A főváros azonban a kezelésében lévő út felújításától elállt, és ezzel a teljes hosszon a járda felújítását is meghiúsította. Mivel az útszegélyeket nem cseréli a főváros, ezért a Béla király úti járdát csak szakaszos hibaelhárítással célszerű javítani” – válaszolt lapunknak a hegyvidéki önkormányzat