Best WordPress Hosting
 

Az MSZP kilép az összefogásból Józsefvárosban és polgármesterjelöltet indít Pikó András ellen

via 24.hu => eredeti post link

Az NVI oldalán elérhető információk alapján polgármesterjelöltet indít az MSZP a Pikó András vezette VIII. kerülteben. Azt eddig is lehetett tudni, hogy van konfliktus a polgármester és az ellenzéki összefogás mellett általában leginkább kardoskodó szocialisták között, hivatalos bejelentés azonban egészen mostanáig nem volt.

Amint az ATV emlékeztet, a konfliktus gyökere a képviselő helyek leosztásáig nyúlik vissza. Pikó András azt kérte az őt támogató ellenzéki pártoktól (köztük az MSZP-től), hogy az összesen 12 körzetből 4-ben ő választhasson képviselőjelöltet. A polgármester az őt támogató C8 szervezet, valamint a Szika Mozgalom tagjai közül választott három helyre, mellettük az MSZP-s Camara-Bereczki Ferencnek szavazott bizalmat. A szocialisták viszont azt akarták, hogy a korábbi egyéni győztes képviselőik mind újrainduljanak, így Camara-Bereczki Ferenc mellett Szili-Darók Ildikó és Czeglédy Ádám is. Pikó nem így döntött, a fennmaradó 8 helyet pedig leosztotta egymás között a DK és a Momentum (és a Párbeszéd is kapott tőlük egy helyet), az így kialakult helyzetet az MSZP a 444 szerint megalázónak és politikai szinten értelmezhetetlennek tartja.

A szocialisták végül úgy döntöttek, hogy a 12 körzetből egyedül a Pikó által jelölt Camara-Bereczkivel szemben nem indítanak saját jelöltet, a többi 11 körzetben viszont elindulnak. Ehhez a párt és a jelöltek össze is gyűjtötték péntekig a megfelelő számú aláírást, és ugyanígy tettek a polgármesterjelöltjük esetében is, aki Szili-Darók Ildikó lesz (aki jelenleg Pikó alpolgármestere).