Best WordPress Hosting
 

Az USA „a háború tüzébe dobná” a balti országok, Lengyelország, Németország és Franciaország népét, mondta az egyes nyugati politikusokat lefizető putyinista oligarcha

via 24.hu => eredeti post link

Az Egyesült Államok arra törekszik, hogy „a háború tüzébe dobja” a balti országok, Lengyelország, Németország és Franciaország népét – mondta az ukrán származású oroszbarát oligarcha, Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli barátja, Viktor Medvecsuk az orosz állami hírszolgáltató, a TASSZ szerint.

Az orosz hírgyár Medvecsukot a „Másik Ukrajna mozgalom” vezetőjeként és az Ukrajnában betiltott oroszbarát Ellenzéki Platform – Az Életért párt korábbi vezetőjeként írta le. Medvecsuk áll azonban a prágai székhelyű Voice of Europe hírportál mögött is, amely olyan oroszbarát narratívákat terjesztett, amelyek célja, hogy az Európai Uniót eltántorítsa Ukrajna támogatásától.

Azt a cseh a Deník N írta meg korábban, hogy egyes európai politikusok, akik együtt dolgoztak a híroldallal, Oroszországtól kaptak fizetést, a pénzek egyes esetekben a júniusi európai parlamenti választásokra való választási kampányukat is fedezték. Pénzeket német, belga, francia, magyar, holland és lengyel politikusok kaptak.