Best WordPress Hosting
 

Esős rajt, biztonsági autó, öt kieső – mozgalmas Kanadai Nagydíjat nyert meg Verstappen

via 24.hu => eredeti post link

A második helyről rajtoló Max Verstappen nyerte meg a Forma-1 Kanadai Nagydíját, amelyen többször eleredt az eső, bejött kétszer a biztonsági autó, és öt autó, közte a két Ferrari kiesett. Lando Norris lett a második, míg a pole-ból induló – az időmérőn Verstappennel ezredre azonos időt autózó – George Russell a harmadik.

Esőben kezdődött a vasárnapi futam, és a két Haas húzott nagyot azzal, hogy az extrém esőgumikat tették fel az autóikra, Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen is sorra vadászta le az ellenfeleket, a dán egészen a negyedik helyig felkapaszkodott. Aztán elállt az eső, a két Haas lassulni kezdett, majd mentek is a bokszba és visszaestek a mezőny második felébe.

A rajtnál a pole-ból indult Russell meg tudta tartani az első helyét, miközben mögötte Verstappen és Norris csatázott nagyot, a brit pedig mindkét riválisát megelőzve az élre állt. Logan Sargeant a verseny során másodszor is a falhoz csapta az autóját a 25. körben, ekkor viszont már ki is kellett állnia, bejött a biztonsági autó, amit többen is kihasználtak egy kerékcserére. Norris a riválisokhoz képest egy körrel később állt ki, így a harmadik helyre tért vissza.