Best WordPress Hosting
 

Ez az öt csapda, amivel ma szembe kell nézzen Orbán Viktor

via forbes.hu => eredeti post link

Rég nem látott kutyaszorítóból értékeli az évet Orbán Viktor. Nemcsak a magyar gazdasági megtorpanás, az uniós csatározások – és az így továbbra is akadozó uniós pénzek –, hanem egy, a Fidesz alapidentitásával összefüggő, a NER 14 éves működésében példátlan botrány, illetve a Novák Katalin, Varga Judit lemondását hozó társadalmi nyomással is kénytelen szembenézni. Mindezt fokozhatja Magyar Péter exNER-es exférj színre lépése, amely ha bukást nem is, a megszokottnál savanyúbb szájízt ígér a miniszterelnök általában sikerkommunikációs parádénak tűnő évértékelőjének.

Egyáltalán nem engedik be a független sajtót Orbán Viktor szombati évértékelőjére, a szervező Polgári Magyarországért Alapítvány – melyet hosszú éveken át a most nagyon is kellemetlen helyzetben, félig lemondó Balog Zoltán vezetett – azt állítja, a média csak korlátozott létszámban tud részt venni az eseményen a Várkert Bazárban.

Eddig minden évben az volt a szokás, hogy míg a propaganda munkatársai vendégként, a fideszes és a kormányzati holdudvar tagjaival elvegyülve hallgatták meg Orbán Viktor, addig a független sajtómunkatársak szigorú korlátok – konkrétan kordonok – között, de mégis a helyszínről tudósíthatták a miniszterelnök beszédét. Most ez sincs, ami jól jelzi: rendkívüli készültségi fokra kapcsolt Orbán Viktor és csapata.