Best WordPress Hosting
 

Felfüggesztette az Országgyűlés Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát

via 24.hu => eredeti post link

Az Országgyűlés kedden felfüggesztette Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát, miután a parlament Mentelmi bizottsága is ezt javasolta a képviselőknek. A DK Országgyűlési képviselőjét Áder János volt köztársasági elnök testvére jelentette fel rágalmazás miatt, a parlament pedig 140 igen szavazat, 43 nem szavazat mellett tartózkodás nélkül felfüggesztette a mentelmi jogát a politikusnak.

A képviselő ellen, az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón – nagy nyilvánosság előtt – közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére.

Mint megírtuk, a Mentelmi bizottság határozati javaslata végig feljelentőként említi csak a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkárát, Pölöskei Gábornét, akit korábban azzal vádolt az ellenzéki politikus, hogy 2011-ben nem tett semmit, amikor a Fővárosi Önkormányzat Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetőjeként tudomást szerzett a bicskei pedofilügyről. A bizottság szerint ezt a feljelentő tételesen cáfolta feljelentésében.