Best WordPress Hosting
 

Fű alatt a szövetségeseinket azért időben tájékoztattuk az orosz hekkertámadásról

via 24.hu => eredeti post link

Magyarország tájékoztatta a NATO-szövetségeseket és az EU-t is a 2022-es, külügyminisztérium elleni orosz hekkertámadásokról, és utólagos kárelhárítás is történt, habár ennek mértékéről még mindig keveset tudni – mondták az ügyre rálátó forrásai a Szabad Európának. Információik szerint

a hekkertámadás nyilvános kezelése komoly tekintélyveszteséggel járt a nemzetbiztonsági állomány tagjai felől Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel szemben.

Mint ismert, a külügyi tárca kampányhazugságnak minősítette a Direkt36 által 2022-ben feltárt kibertámadást az előző parlamenti választások előtt. Aztán az orosz behatolások részleteivel a 444.hu májusban ismét foglalkozott, majd az általuk megszerzett, a támadást elismerő külügyminisztériumi belső levelezésekkel szembesítették Szijjártót, így tovább nem tagadhatta a történteket. Szijjártó a szembesítéskor az újságírót kérte számon, hogy hogyan jutott hozzá az említett jelentéséhez, a kormánykommunikáció pedig a teljes tagadás helyett az elbagatellizálást választotta, és arról kezdtek beszélni, hogy ilyen támadások rendszeresen történnek.