Best WordPress Hosting
 

Közösségi tudatosság

via forbes.hu => eredeti post link

„A kezdetektől fogva törekedtünk arra, hogy az általunk finanszírozott dolgok a világot építsék, jobbítsák” – vallja Fáy Zsolt, aki immár 28 éve vezeti a MagNet Bankot. De hogyan lehet ezt megtenni egy olyan világban, ahol a nap végén mindig a pénz beszél? Nos, erre is megvannak a válaszaik.

„A MagNet Bank-féle közösségi missziót senki nem csinálja Magyarországon – szögezi le Fáy Zsolt. – Mi egy világméretű mozgalom, az ún. értékalapú bankolás követői vagyunk, melynek 45 országban 70+ képviselője van. Ezeket a bankokat egy nonprofit szervezet, a Global Alliance for Banking on Values (GABV) tömöríti, amelynek tagjai többek között elfogadták azt, hogy nem finanszíroznak fegyvergyártást és ezen keresztül háborút. Tetszik, vagy sem, ameddig léteznek ilyen és ehhez hasonló iparágak, addig azokat a nagybankok finanszírozni fogják. Mert ez üzlet. Mi viszont nem.”

A MagNet Banknál a kezdetektől fogva törekedtek arra, hogy az általuk finanszírozott dolgok a világot építsék, jobbítsák. Ez nem csak marketingszöveg: Segítő Bankkártya programjuk keretében például az ügyfelek maguk dönthetik el, hogy melyik civil szervezetet támogatják a kártyás fizetéseik után kapott jutalékkal, azzal az összeggel, amit a kereskedő fizet a bankoknak és amit a MagNet Bank felajánl az ügyfeleknek. Ezekről az ügyfelek pontos kimutatást kapnak.