Best WordPress Hosting
 

„Maguknak arra sem válaszolnék, hogy nappal van vagy este” – Vidnyánszky Attila dührohamot kapott, amikor az RTL arról akarta kérdezni, miért nem hívta fel Kulka Jánost

via 24.hu => eredeti post link

Vidnyánszky Attila nem hívta fel Kulka Jánost, amikor a Nemzet Színészének választották az RTL Híradó információja szerint. A csatorna emlékeztet, ezzel egy 24 éves szokás szakadt meg, mely szerint a cím új birtokosát a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatója értesíti. Hogy ez Kulka János esetében miért maradt el, azt az RTL által megkérdezett Nemzet Színészei sem tudják.

A Nemzet Színésze címet 2000-ben, az első Orbán-kormány idején alapították. 12 színész viselheti, és ha közülük valaki meghal, a többiek egyhangú szavazással választhatnak utódot.

Tordy Géza márciusi halála után Kulka Jánost múlt pénteken választották meg. A színészt Molnár Piroska hívta a hírrel, nem pedig a Nemzeti Színház igazgatója, aki jelen esetben Vidnyánszky Attila. Jordán Tamás, az RTL-nek azt mondta, úgy tudja, Vidnyánszky nem akarta felhívni Kulka Jánost, ezért megkérte Molnár Piroskát.