Best WordPress Hosting
 

Miért kezeli úgy a sajtót a magyar edző és játékos, mintha egy ötéveshez beszélne?

via 24.hu => eredeti post link

A Premier League-klubok tulajdonosainak többsége elfogadott egy tervezetet, amely alapján a 2025/26-os szezontól kezdődően fizetési plafont vezetnének be. A liga közgyűlése júniusban dönt a ennek hatályba léptetéséről, de gyakorlatilag készpénznek vehető, hogy a következő utáni szezontól fogva szabályozottabb körülmények között költekezhetnek majd a PL-csapatok. Ennek kapcsán beszélgettünk arról, hogy mekkora mozgásteret hagyna az új szabályozás, lábon lőnék-e magukat az angol klubok ezzel az európai színtéren, és ez az amerikai major sportokból jövő minta vajon egy lépés-e a zárt ligák felé vezető – elkerülhetetlennek tűnő – úton.

Miközben a semleges nézők tapsviharban tudnak kitörni, ha egy tért ölelő keresztpasszt látnak egy meccsen, addig a modern fociban egyre kevésbé számítanak értékesnek ezek az átadások – erre utalt Declan Rice az Athleticnek adott interjújában. Rice a West Hamnél töltött időszakában rendszeresen operált hosszú keresztlabdákkal, de ezen passzainak a száma az Arsenalnál szignifikánsan visszaesett – a különbség nem a középpályás képességeiben, hanem a játékfelfogásban keresendő. Az interjú kapcsán beszélgettünk még arról, hogy mik azok a tulajdonságai egy játékosnak, amit nem adnak vissza a statisztikák, valamint nem mentünk el szó nélkül amellett sem, hogy Rice nyilatkozatában felnőttként kezeli a szurkolót, amitől igencsak el vagyunk szokva a magyar játékosok és edzők nyilatkozatait hallgatva.

Mi az oka annak, hogy az angol bajnokik az idei szezonban sokszor grundfocira emlékeztetnek? A rengeteg gól és a kaputól kapuig rohanás okait kerestük abban a világban, ahol a kontroll nyeri a bajnokságokat, a pályán sokszor mégis káosz uralkodik.