Best WordPress Hosting
 

Mindenki arra vár, Orbán Viktor vajon belemegy-e az újabb benzinárstopba

via forbes.hu => eredeti post link

Péntektől a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, de az a kormány mai döntésén múlik, hogyan realizálhatják ezt az autósok.

Mi történik? A Holtankoljak.hu szerint péntektől a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, előbbi bruttó 3 forinttal, míg a gázolajért a kutak bruttó 6 forinttal fognak kevesebbet fizetni. Hogy ez miként jelenik meg a kutak áraiban pénteken, teljesen bizonytalan. Az eddigi gyakorlat szerint arra számíthatunk, hogy közel azonos mértékben csökkennek majd a kutak árai is, de ezt ma Magyarországon több tényező is befolyásolhatja.

Miért fontos ez? A kormányzati kommunikáció alapján beavatkozásra lehet számítani az üzemanyagárakat tekintve, amelynek részlet szabályai még nem ismertek. Már kedden írtunk arról, hogy Nagy Márton elismerte, azt javasolja a kormánynak, hogy avatkozzanak be az üzemanyagárakba. A gazdaságfejlesztési miniszter szerint: ha a profittartalom csökken, attól még lehet nyereségesen értékesíteni az üzemanyagokat, így nem fél attól, hogy ellátási problémák ütnék fel a fejüket, ahogy az a legutóbb is történt.