Best WordPress Hosting
 

Most jön a neheze Von der Leyen számára

via 24.hu => eredeti post link

Európa vezetői az elmúlt hetekben kifejezetten feszültté tették a kontinens politikájának hangulatát, hogy aztán csütörtök este szinte probléma nélkül meg tudjanak egyezni a legfontosabb ügyekben. A nyár közepi uniós csúcstalálkozó azért is volt érdekes, mert egy csomó olyan ügyet megoldott, amelyekről eddig azt hittük, hogy uralni fogják az év hátralévő részét.

Ilyen ügy például az, hogy ki vezesse a következő öt évben az Európai Uniót. Az EU előzetes tervei úgy szóltak, hogy a vezetők kiválasztásának bonyolultsága miatt előfordulhat: 2024-ben nem is sikerül megállapodni az Európai Bizottság új vezetőjéről. Ehhez képest most úgy tűnik, hogy akár már ősz elején munkába állhat a régi-új elnök Ursula von der Leyen személyében.

A problémát valójában nem a tagállami vezetők, hanem az európai parlamenti választások oldották meg. Von der Leyen jóval a választások előtt bejelentette, hogy szeretne újrázni a bizottság élén, ám ez egyáltalán nem volt borítékolható, mivel a Von der Leyen-bizottság kompetens munkát végzett ugyan az elmúlt öt évben, ám rengeteg konfliktusa is volt az uniós vezetés szinte minden tagjával.