Best WordPress Hosting
 

Ötven évnek kellett eltelnie, hogy kiderüljön: nem egy sonkás szendvics okozta a fiatal énekesnő halálát

via 24.hu => eredeti post link

Frusztrálónak és felfoghatatlannak nevezte azt, hogy egész életében édesanyja halálával kapcsolatban vicceltek, felszabadította, mikor megtudta, csak egy jóhiszemű pletyka állt az évtizedes hazugság mögött – derült ki Mama Cass Elliot lánya, Owen Elliot-Kugell könyvéből – írja a BBC.

Évtizedek óta makacsul tartja magát a legenda, hogy Cass tragikusan korai halálát egy sonkás szendvics okozta. A The Mamas & The Papas egyik énekesnője 1974-ben mindössze 32 évesen hunyt el. Halálát először ételmérgezésnek tulajdonították, de felmerült a túladagolás is, ám a boncolás nem mutatott ki tudatmódosítókat, végül szívelégtelenség lett megadva hivatalos okként. A gyanús körülmények miatt szinte azonnal pletykálni kezdtek a halál valódi okáról, az egyik már-már törvényszerűen a drogtúladagolás volt – Elliott függő volt –, ennek egyik szürreális vadhajtásaként volt egy olyan elmélet is, miszerint egy sonkás szendvics miatt lelte halálát. A mítosz olyannyira elterjedt, hogy humorforrásként épült be a köztudatba, többek közt Mike Myers is poénkodott vele Austin Powersként.

Elliot-Kugell hétéves volt, mikor édesanyja meghalt, és most megjelenő könyvében, a My Mama, Cassben arról írt, mennyire nehezítette meg az életét a sokak által poénként kezelt információ.