Best WordPress Hosting
 

Sándor Zsuzsa: Ez így valóban eszetlen!

via 24.hu => eredeti post link

A vizsgálatot a Vizsgáló Bizottság tagjaiból (…) kijelölt bizottság folytatja le, a vizsgálat elvégzéséhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) biztosítja. A bizottságok tagja (…) általános igazságügyi orvos, pszichiáter, valamint pszichológus szakértő lehet. A miniszter – egyeztetés után – az igazságügyi szakértők közül választja ki öt évre a bizottság tagjait, elnökét és elnökhelyettesét.

Kérem, nézzék el nekem, rettenetes tévedés történt! Hiszen az imént idézett teljesen korrekt szöveg nem is a gyermekvédelmi intézményvezetők vizsgálatáról szól. Ezek ugyanis a bírói pályaalkalmassági vizsgálat szabályai.

Bevallom, ez a „tévedés” szándékos volt. Mert ezt a szöveget mindjárt összevethetjük azzal a villámgyorsan összekalapált, nem sok jót ígérő kormányrendelettel, amelyik valóban a gyermekvédelmi intézmények vezetőinek vizsgálatáról szól. És még csak nem is azzal kezdjük, hogy vajon ez a rendelet megoldja-e a több sebből vérző gyermekvédelem gondjait (tudjuk, hogy nem), hanem magával a jogszabály szövegével.