Best WordPress Hosting
 

Stumpf István: Mindig van miért aggódni, függetlenül attól, hogy a Fidesz négyszer nyert kétharmaddal

via 24.hu => eredeti post link

Még soha nem láttam ilyen bizonytalannak a jövőt, mint most. Az ukrajnai háborúnak és a geopolitikai feszültségeknek megvan a világháborús veszélye, de a konfliktusok egy új egyensúlyi helyzetet is teremthetnek – mondta Stumpf István az Indexnek adott interjújában. Stumpf korábban volt kancelláriaminiszter, alkotmánybíró és kormánybiztos is, jelenleg pedig Orbán Viktor Stratégiai Tanácsadó Testületének egyik tagja.

Szerinte jelenleg nagyon sok függ attól, hogy „a világ vezetői képesek-e önuralomra, és képesek-e egymás érdekeit egy új világrendben összeegyeztetni”. Az interjúban szóba került a közelgő EP-választás is, ezzel kapcsolatban úgy vélekedett:

Nem várok földcsuszamlásszerű változást a választásokon. Mélyen be vannak ágyazódva az uniós intézményekbe az üzleti életet, a médiát irányító érdekkörök és az egyéb lobbicsoportok, amelyek megakadályozzák, hogy a szuverenista oldal jelentősebb befolyást szerezzen. Ugyanakkor a nemzeti szuverenisták térfoglalása prognosztizálható, lesz hangsúlybeli eltérés a jelenlegi helyzethez képest.