Best WordPress Hosting
 

Üzemanyagár: itt a jelentés, amelyre Nagy Márton várt

via 24.hu => eredeti post link

A kormány türelme kezd elfogyni, ez látszik az elmúlt napok történésein is. Figyelmeztettük a Magyar Ásványolaj Szövetséget (MÁSZ) és a Molt is, hogy azt a megállapodást, amely értelmében a hazai üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kell lenniük, tartsa be, ugyanis időközben az árak elcsúsztak – jelentette ki Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn.

Véleményünk szerint 7-9 százalékkal vannak följebb a hazai üzemanyagárak, mint a régiós átlag. De annak érdekében, hogy ne legyen vita arról, hogy pontosan mi is a régiós átlag, a KSH-t bíztuk meg, mint független objektív szervezetet, hogy alakítsa ki ennek módszertanát. Jövő hét péntektől fogja publikálni a szomszédos országok üzemanyagárait, és az átlagokat, utána tud a kormány dönteni, hogy beavatkozik-e vagy sem az üzemanyagpiacon – hívta fel a figyelmet.

A KSH hamar elő is állt a számításokkal. Pénteki közleményükben az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatait idézik, amelyek alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.