Best WordPress Hosting
 

Rábólinthat a magyar kormány az orosz LNG-t is célzó uniós szankciókra az uniós biztos szerint

A készülő 14. uniós oroszellenes szankciós csomag orosz LNG-t is célzó lépései nem érintik az ázsiai gázvásárlókat, és a globális gázpiaci kínálatra se hatnak, afelől pedig „nincs kétségem, hogy Magyarország nagyon konstruktívan gondolkodik (a csomagról – a szerk.), különösen azért, mert Magyarország tengerparttal nem rendelkező ország, és a saját gazdaságát semmilyen módon nem fogják befolyásolni az átfejtéssel kapcsolatos döntések” – ezt mondta egy hétfői tokiói eseményen az Európai Unió energetikai biztosa.

„Nem igazán tudom, hogyan nyertem meg ezt a meccset” – Djokovic csúcstartó lett az újabb szédületes fordításával

A címvédő és világelső Novak Djokovic maratoni csatában jutott negyeddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon.

A szerbek sztárja – aki az előző fordulóban vasárnap hajnali 3 óra után fejezte be az olasz Lorenzo Musetti elleni, négy és félórás mérkőzését – az első szettet ugyan megnyerte a 23. helyen kiemelt argentin Francisco Cerundolo ellen, de a nagy csatában elveszített második játszma után amellett, hogy térdfájdalmakra panaszkodott, egyre fáradtabban mozgott, amit Cerundolo kihasznált, és fordított, majd a negyedik felvonásban is brékelőnnyel vezetett.

Djokovic azonban ekkor mozgósította utolsó erőtartalékait és ellenfele hibáit is kihasználva előbb egyenlített, majd a döntő szettben 4:3-as vezetésnél másodszor is brékelt, aztán pedig kiszerválta a 4 óra 39 perces összecsapást.

Még egy légvédelmi rendszert küld Olaszország Ukrajnába

Olaszország küld még egy SAMP/T légvédelmi rendszert küld Ukrajnának – mondta Antonio Tajani külügyminiszter a Rai állami műsorszolgáltatónak hétfőn, amivel megerősítette az erről szóló korábbi lapértesüléséket.

A MAMBA néven is ismert rendszer egy francia-olasz üteg, amely több tucat célpontot képes követni, és egyszerre akár tízet is elfoghat. Ez az egyetlen európai gyártású rendszer, amely képes ballisztikus rakéták elfogására.

Olaszország és Franciaország még tavaly szállította le közösen az első ilyen rendszert, az utóbbi hónapokban Ukrajna azonban többször is felszólította partnereit, hogy nyújtsanak több segítséget a légvédelemben, mivel egyre több támadás éri a városokat és az energetikai infrastruktúrát.

Megérkezett az új MÁP Plusz, harmatgyengén muzsikált a többi állampapír

Gyenge múlt heti értékesítési számokat közölt hétfőn az ÁKK: mélypontra esett a részben inflációkövető PMÁP és a fix kamatozású FIXMÁP értékesítése is, a legkeresettebb lakossági állampapír pedig az amúgy szintén szerényen teljesítő, hozamkövető BMÁP volt. Hétfőn elindult az új, évi 6,73%-os átlagkamattal operáló MÁP Plusz, amely némi lendületet adhat a következő időszaknak az állampapír-értékesítésben.

Morgolódik az orosz főügyészség, hogy az Északi Áramlat felrobbantása után hiányos volt a nyugati nyomozás

Hiányos volt a nyomozás, ezért pótlólagos megkeresést küldött az orosz főügyészség az Egyesült Államok, Németország, Franciaország és Ciprus illetékes hatóságainak az Oroszország és állampolgárai érdekei ellen elkövetett terrorcselekményekkel, köztük az Északi Áramlat-1 és Északi Áramlat-2 gázvezeték felrobbantásával kapcsolatban – közölte Andrej Ivanov, az orosz főügyészség szóvivője hétfőn Moszkvában.

Négy újabb túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg hétfőn közölte, hogy a Hamász által október 7-én elrabolt izraeli túszok közül újabb négyen haltak meg a fogságban. Holttestüket az iszlamista csoport visszatartja – tették hozzá.

A halottakat Joram Mecger, Hájim Peri, Amiram Cooper és Nadav Poplev néven azonosították. Az egy kivételével idős férfiakat a Hamász által közzétett korábbi túszvideókon még élve filmeztek le.

„Sejtésünk szerint mind a négyen együtt haltak meg Khan Júnis területén hónaokkal ezelőtt, miközben a Hamász terroristái fogva tartották őket, abban az időszakban, amikor az IDF-erők Khan Júnisban tevékenykedtek” – részletezte a katonai szóvivő, aki alapos vizsgálatot ígért a halálesetek körülményeit illetően.

Szerződést bontott Magyar Péter Tisza Pártnál tevékenykedő testvére és a Mészáros Lőrinc-közeli Indamedia, de továbbra is számos kérdés merül fel az ügyben

Magyar Márton, a Fidesz rendszerének lebontásán ügyködő Tisza Párt egyik fontos munkatársa, Magyar Péter alelnök testvére április 23-án, tehát már jóval Magyar Péter zászlóbontása után is egy Fidesz-közeli médiavállalat, a Mészáros Lőrinchez is több szálon köthető Indamedia egyik munkavállalója volt, ám hogy az Economx újságírójaként is tevékenykedő fiatalembert, hogy megvédjék a politikai támadásoktól, új pozícióba helyezték át házon belül – ezt maga az Indamedia írta lapunknak korábban, hangsúlyozva, hogy odafigyelnek arra, hogy újságíróik maradjanak távol bármiféle politikai aktivitástól. Május végén viszont Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke azt nyilatkozta, hogy Magyar Mártonnal már ők is szerződésben álltak, mielőtt Magyar Péter színre lépett februárban. Ezt követően újra megkérdeztük az Indamediát, tényleg újságíró lehetett-e náluk valaki úgy, hogy eközben a Jobbikkal is szerződésben állt, hiszen korábban még azt állították nekünk, hogy újságíróiktól elvárják, hogy maradjanak távol a politikai aktivitástól. Az ellentmondás tisztázása helyett ekkor viszont azt felelték, hogy Magyar Márton újságíró időközben már nem áll jogviszonyban a cégükkel. A furcsa ügy részletei.

Méhnyakrák-szűrésre a behívottak mindössze két százaléka megy el

Bittner Nóra onkológus az RTL-nek azt mondta, a évről évre egyre több  a daganatos beteg, közülük is egyre több a fiatal.

A 45 évnél fiatalabbak körében az elmúlt harminc évben 80 százalékkal nőtt a daganatos betegségek előfordulás az RTL Híradójának riportja szerint. Náluk mellrák, heredaganat, gyomor-bélrendszeri, pajzsmirigy és hasnyálmirigy-daganatok fordulnak elő a leggyakrabban.

Nagyon kevesen járnak szűrésre – mondja a szakember, és a számok valóban aggasztóak. Az állami rendszerben a méhnyakrák-szűrésre behívottak két százaléka vesz részt, a vastagbélrák-szűrésre is csak minden negyedik érintett megy el, ezért tízből hat daganat csak később fedeznek fel, akkor, amikor már áttét alakult ki.