Best WordPress Hosting
 

Kétharmados elégedetlenséget, hárompárti parlamentet mért a Publicus

via 24.hu => eredeti post link

Ha most vasárnap lennének a parlamenti választások, az összes megkérdezett 24, a biztos szavazók 33, a biztos szavazó pártválasztók 42 százaléka szavazna a Fidesz–KDNP-re – derült ki a Publicus Intézet Népszavának készített kutatásából. A Tisza Párt lenne a második (14/16/20 százalé), a Demokratikus Koalíció a harmadik (12/15/18 százalék) minden kategóriában.

A többi párt az öt százalékos bejutási küszöb alatt maradna. A biztos szavazó pártválasztóknál az MSZP és a Mi Hazánk Mozgalom 4-4, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum 3-3, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd 1 százalékot érne el. (Az EP-választási részvétellel kapcsolatos Publicus-felmérés szerint a DK-MSZP-Párbeszéd-Zöldek szövetsége gyakorlatilag fej fej mellett állt Magyar Péter pártjával. Az intézet 18 százaléknyi olyan bizonytalan van, aki biztos elmenne szavazni, de még nem döntötte el, melyik pártra.

Pulai András igazgató a lapnak azt mondta, a kegyelmi botrány miatt a bizonytalanok között megjelent fideszesek egy része is a Tisza Pártra szavazna. Az intézetnél a válasadók maguk nevezik meg az általuk preferált pártot.