Best WordPress Hosting
 

Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte Polt Péter, az ügyészség szerint 40 millió forintot vett át

via 24.hu => eredeti post link

Befolyással üzérkedés bűntette miatt Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Az ügyészség közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyein teljesítendő informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc volt miniszter és egykori szocialista országgyűlési képviselő, jelenleg az MSZP-választmány elnökhelyettese 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyást gyakorló férfival, aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter a kft. tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – politikai befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza, írja az ügyészség.

A gyanú szerint Molnár Zsolt a korrupciós megállapodásról értesülve megkérte a volt minisztert, hogy számára is kérjen a férfitól 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja. Baja az ügyészség szerint 2019 júniusában egy újabb találkozó keretében Molnár kérését tolmácsolta a férfinak. A kft. tendernyertességét követően