Best WordPress Hosting
 

Nem várt változás a bankszámláknál, tovább emelkedhetnek a díjak

via 24.hu => eredeti post link

Az OTP korábbi lépése után április elsejétől már többe kerül a CIB, a K&H, a Raiffeisen és az Unicredit ügyfeleinek is a bankszámla. Május elsejétől (esetenként április 30-ától) pedig az Erste és az MBH is emelte díjait. A portál saját adatbázisa alapján kiszámolta: a már megismert inflációs drágítások után a nagyobb bankoknál most nyitható egyszerűbb számlák átlagosan 28 százalékkal kerülnek többe a korábbiaknál. Ez nem csak az inflációs díjemelést tükrözi.

Folyamatosan változik ugyanis a bankok számla, sőt kártyakínálata is, ami többnyire magasabb díjakat hoz.  Annak ellenére, hogy több bank is közleményben hangsúlyozta, hogy a mindennapi bankoláshoz kötődő díjaik átlagosan a tavalyi infláció alatt emelkednek, az ügyfelek mégsem nyugodhatnak meg. Amelyik tételt ugyanis bankjuk változatlanul hagyta, azt az év során bármikor drágíthatja a fogyasztói árak 2023 évi emelkedése miatt.

Például az MBH az idén már többször is drágított. Április utolsó szombatján tették közzé, hogy néhány díj emelése nem történt meg április 30-án, illetve május 1-jén.