Best WordPress Hosting
 

Szerdán fordulat jöhet a Völner-Schadl ügyben

via forbes.hu => eredeti post link

Magyar Péter szerint a kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről, emellett a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál tudott arról is, hogy megfigyelik, mert a kormány figyelmeztette őt erre.

Mi történt? Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter exférje kedden az ATV-ben mondta mindezt. Facebook-oldalán később azt írta: a holnapot 10 órakor a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kezdi, ahová elkísérik jogi képviselői, többek között dr. Bárándy Péter, volt igazságügyi miniszter. „Ha az ügyészség holnap a Völner-Schadl (és társai!) ügyben kíván meghallgatni, akkor elmondom a hatóságnak a rendelkezésemre álló összes információt és ezt követően a nyilvánosságot is tájékoztatom a történtekről, ami után a kormány nem tehet mást, minthogy lemond.” Hozzátette: „Rogán Antalnak üzenem, hogy izzítsa az egyik magángépét és mielőbb keressen olyan országot, ahonnan nincs kiadatás. Mert ugye, a börtön ablakába soha nem süt be a nap”.

Miről szól a Völner-Schadl ügy? A vádirat szerint Schadl György, a végrehajtói kar volt elnöke „korrupciós kapcsolatot alakított ki” a fideszes volt igazságügyi miniszterhelyettes és államtitkár Völner Pállal, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket. Az ügyészség szerint Schadl lényegében „fizetésként” adta Völnernek a pénzt, hogy folyamatosan rendelkezésére álljon a különböző ügyek elintézésében.