Best WordPress Hosting
 

Visszalépett a tornától, majd bejelentették a golfozó halálhírét

Harmincéves korában meghalt Grayson Murray, profi golfozó. Az amerikai játékos elindult a Charles Schwab Cup Challenge nevezetű tornán, azonban menet közben visszalépett betegségre hivatkozva. Mindez pénteken történt, másnap pedig érkezett a hír, hogy elhunyt.

Nem találom a szavakat. A PGA versenysorozat egy nagy család, és amikor elveszíted egy családtagodat, már sosem leszel ugyanaz. Gyászoljuk Graysont és együtt érzünk a szeretteivel

– mondta a PGA-t vezető Jay Monahan.

Kizárás miatt változott a Monacói Nagydíj rajtsorrendje

Már a Monacói Nagydíj időmérőjét követően jelezték, hogy kivizsgálják a Haas autóin a hátsó szárnyakat. Később úgy ítélték meg, hogy szabálytalanok voltak ezek az elemek, így

Nico Hülkenberget és Kevin Magnussent is kizárták a kvalifikációból, és a boxutcából kezdik majd meg a vasárnap 15 órakor rajtoló futamot.

Mivel a két versenyző a 12. és 15. rajthelyet szerezte meg szombaton, így értelemszerűen módosul a rajtsorrend is.

Legalább két halálos áldozata van a harkivi barkácsáruházat ért orosz légitámadásnak

Legalább két halottja és több tucat sérültje van egy orosz légitámadásnak, amely szombaton ért egy barkácsáruházat az észak-ukrajnai Harkivban. Az üzletben hatalmas tűz keletkezett, amelyet nagy erőkkel oltanak. Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt közölte, hogy két irányított bomba csapódott be a város egyik lakónegyedében található barkácsáruházba. Tájékoztatása szerint két halálos áldozatról és 24 sérültről tudnak. A német dpa hírügynökség a helyi polgári védelem adataira hivatkozva már 33 sérültről tett említést. Ihor Terehov, Harkiv polgármestere azt mondta, hogy sok embert nem találnak. Helyi hivatalos források szerint akár kétszázan is tartózkodhattak az áruházban a támadás idején. A Reuters hírügynökség rendelkezésére álló videófelvételeken hatalmas sötét füstfelhők, valamint a tűzoltók és a mentők helyszínre tartó járművei láthatók.

Közvetlenül a csapás után Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb kérést intézett az 1,3 millió lakosú város légvédelmének a megerősítésére. Harkiv, a második legnagyobb ukrán város 30 kilométerre fekszik az orosz határtól. Napi videóbeszédében szombaton kora este Zelenszkij „az orosz őrület újabb megnyilvánulásának” nevezte a barkácsáruház ellen intézett támadást.

Csak az olyan őrültek, mint Putyin, képesek ilyen szörnyű módon gyilkolni és terrorizálni az embereket. Ha megfelelő, korszerűbb légvédelmi rendszerekkel és repülőgépekkel rendelkeznénk, az orosz légierő természetesen már régen összeomlott volna, akárcsak a fekete-tengeri flottájuk

Lezuhant egy veterán brit vadászgép, a pilóta meghalt

Életét vesztette egy pilóta, amikor egy Spitfire típusú repülőgép lezuhant az angliai Lincolnshire-ben, egy RAF-állomás közelében fekvő mezőn. A lezuhant gép a RAF Coningsby állomáson működő Battle of Britain Memorial Flight (BBMF) flottájának része volt, amint azt a Királyi Légierő (RAF) megerősítette  – tudósított a BBC.

Bődületes világcsúcs női 10 ezer méteren

A kenyai Beatrice Chebet világcsúcsot futott női 10 ezer méteren az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat eugene-i állomásán. A 24 éves versenyző 28:54.14 perc alatt teljesítette a távot, ezzel az első nő lett, aki 29 percen belül futotta a tízezer métert.

Beatrice Chebet 28:54.14 10K world record! #EugeneDLpic.twitter.com/cR9dH3iyyh

— Travis Miller (@travismillerx13) May 25, 2024

Egy fáradhatatlan szexmunkás győzött Cannes-ban

Mielőtt a cannes-i filmfesztivál díjkiosztóján bejelentették volna az Arany Pálma-nyertest, a fesztivál életműdíjjal tisztelgett George Lucas, a Star Wars-univerzum atyja előtt. A Star Wars-témára színpadra lépő Lucast álló ovációval és hosszú tapssal köszöntötte a gála több mint kétezer fős közönsége, ami láthatóan meghatotta a nyolcvanéves író-rendező-producert. A pálmát egy másik legenda, Francis Ford Coppola adta át neki, aki kistestvéreként hivatkozott Lucasra, és felidézte, hogy azzal a feltétellel vállalta, hogy mentorként egyengeti az útját, hogy a fiatal filmes minden nap egy új ötlettel rukkol elő. Lucas gond nélkül teljesítette a kérést.

A fesztivál fődíját, az Arany Pálmát a zsűri elnöke, Greta Gerwig jelentette be, de Lucas adta át Sean Bakernek (a fenti képen) az Anora című fergeteges, zaklatott vígjátékért, amelyben egy sztriptíztáncosnő, egy orosz oligarchasarj és néhány verőember tombol csaknem két és fél órán keresztül. Baker többek közt Coppola és David Cronenberg hatását emelte ki a köszönőbeszédében, és az Arany Pálmára mutatva kijelentette:

Ez volt az egyetlen célom az elmúlt harminc évben, úgyhogy nem nagyon tudom, ezentúl mit fogok csinálni. De azt tudom, hogy harcolni fogok tovább azért, hogy olyan filmeket csináljunk, amiket moziban mutatnak be.

Nyílt törést szenvedett egy túrázó a Remete-barlang közelében

Nyílt törést szenvedett egy túrázó szombaton a Börzsönyben, a Remete-barlang közelében – szúrta ki a Telex a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat bejegyzését.

A hegyimentők éppen a szokolyai gyereknapi ünnepségen tartottak bemutatót és foglalkozásokat gyerekeknek szombat délután, amikor riasztották őket. A Kismarosi Önkéntes Tűzoltósággal és a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltósággal kiegészülve indultak a sérült férfi segítségére, akinél a helyszínen megállapították, hogy nyílt bokatörése van. Együttes erővel stabilizálták a helyzetét és megkezdték a szállítása előkészítését.

A helyszínen a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat a speciális UT200 kerekes hegyimentő hordágyat rakta össze és a Sárga Ω jelzésen elkezdték a sérült szállítását.