Best WordPress Hosting
 

Amikor Djokovic is csak rajongó – bajnoki címmel köszönt el a PSG-től Nikola Karabatic

Bajnoki címmel zárta le klubkarrierjét Nikola Karabatic. A Paris Saint-Germain hazai pályán 39-36-ra verte az Aix csapatát a francia bajnokság utolsó fordulójában, ezzel bebiztosította sorozatban tizedik bajnoki elsőségét.

A 40 éves Karabatic, aki egy gólt szerzett a meccsen, 23 profi szezonja alatt 22-ben bajnok lett, és a stílusos lezárás is összejött neki.

A párizsi összecsapásra olyan sztárok látogattak el, mint Novak Djokovic, vagy épp Jo-Wilfried Tsonga.

Most nem mondott ítéletet a Moody’s Magyarországról

Péntek este volt esedékes a Moody’s Ratings Magyarországgal kapcsolatos hitelminősítői döntésének ismertetése, vagyis inkább csak lett volna esedékes. A nemzetközi hitelminősítő ugyanis ezúttal nem mondott ítéletet a magyar adósbesorolásról, valamint az ahhoz tartozó kilátásról, csupán egy összesített táblázatot közölt, melyben más szuverén adósok meglévő minősítése mellett feltüntette hazánk meglévő besorolását.

Biden: y Izrael új tűzszüneti megállapodással állt elő

Ideje, hogy véget érjen a háború

– jelentette ki pénteken Joe Biden amerikai elnök az Izrael és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet közötti fegyveres konfliktussal kapcsolatban. A Fehér Házból közvetített beszédében Joe Biden leszögezte, hogy a palesztinok a földi poklot élték át, és túl sok civil vesztette életét.

Az amerikai elnök tudatta, hogy Izrael új, átfogó, három fázisból álló tűzszüneti megállapodással állt elő, melynek első, hathetes fázisában teljes tűzszünet áll be, és az izraeli erők kivonulnak a Gázai övezet lakott területeiről. Ez idő alatt Izrael és a Hamász megállapodna a második fázisról, ami az ellenségeskedés végleges megszüntetését jelentené, és ha ez hat hét alatt nem sikerül, akkor a tűzszünet fennmarad. A második fázisban történne a fogolycsere, a harmadik szakasz pedig jelentős újjáépítést jelentene a Gázai övezetben.

Magyar Péter megerősítette, kihagyja az ATV szombati élő választási vitáját

A Tisza Párt alelnöke tegnap még azt mondta az EP-listavezetői tévévitán való részvételéről érdeklődő és meggyőzni próbáló DK-s Dobrev Klárának, hogy „meglátjuk”, péntek este viszont az ATV kamerái előtt egyértelművé tette, nem megy el az élő választási vitájukra szombaton.

Mindenki meglepett a brit kormányfő az előrehozott választással, ahol gyakorlatilag nincs esélye

Május 22-én a Downing Street 10. előtt, zuhogó esőben Nagy-Britannia bőrig ázott miniszterelnöke, Rishi Sunak váratlanul bejelentette, hogy július 4-én választást tartanak az országban. Döntése azért is volt meglepő, mert Sunak – akinek kormányfőként megvan a joga ahhoz, hogy bármikor feloszlassa a parlamentet, és ezzel új választást írjanak ki – korábban őszi időpontot jelölt meg a voksolásra. Többen pedig úgy vélték, hogy a 14 éve kormányzó Konzervatív Párt, vagyis a toryk kitöltik 2025-ig szóló, ötéves mandátumukat, hogy várható vereségüket megpróbálják minimalizálni.

A kormánypárt ugyanis a közvélemény-kutatások szerint nagyon rosszul áll, és ezt bizonyították a májusi önkormányzati választások is: a helyhatósági választásokon a toryk a 12 kulcsfontosságú polgármester-választásból 11-et elveszítettek, és elbuktak 473 önkormányzati képviselői helyet is.

Hazárdjáték

Vitézy: Most van egy lehetőség arra, hogy a DK-t és a Fideszt együtt kisebbségbe szorítsuk

Vitézy is hasznosnak tartja a vitát, és ő nem arra kér felhatalmazát, hogy pártpolitkus legyen, hanem hogy a szakmai munkát folytathassa. A pártpolitika ellenérdekelt Budapest fejlesztésében, fogalmazott, és ebből a Városháza is kiveszi a maga részét, vélekedett.

Budapest most hatalmas lehetőség előtt áll, van egy részletes vízió és program, és van egy lehetőség arra, hogy a DK-t és a Fideszt együtt kisebbségbe szorítsuk a Fővárosi Közgyűlésben.

Létrejöhet egy olyan többség, aminek Budapest a fontos, szerinte ha Karácsony marad, folytatódik a cicaharc, és arra kért mindenkit, hogy támogassák őt.

Karácsony: Vitézy nem érzi a felelősségét

Karácsony szerint hasznos volt ez a vita, kiderült, mik azok, amikben egyetértenek, és hol vannak köztük vitás pontok. Vitézy szerinte nem érzi azt, hogy felelősséggel tartozik az elmúlt 14 évért, és ez befolyásolja annak az önkormányzatnak a működését, aminek a vezetésére készülnek.

A főpolgármester azt ígéri, hogy olyan vezetője lesz a városnak, aki szövetségest keres a kormányban is, de ha tiltakozni kell, akkor tiltakozni fog. Nem tudja megígérni, hogy 10 ezer bérlakást épít, és tisztában van a költségvetés számaival.

Budapest egy sokszínű, szabad, szolidáris város, az elmúlt években még inkább azzá vált, ledolgozták sok év adósságát, és arra kéri a szavazókat, hogy szavazzanak rá, hogy folytathassák ezt a politikát.

Budapest múzeumai maradjanak Budapesten

Ki fogok állni azért, hogy Budapest múzeumait Budapesten tartsuk, hangsúlyozta Vitézy annak kapcsán, hogy a Közlekedési Múzeumot Debrecenbe költöztetné a kormány. Karácsony jelezte, hogy lesz egy Jurányi jellegű kulturális tér Pesten is, mégpedig a Szabolcs utcában.

Jönnek a záróbeszédek.

The post Budapest múzeumai maradjanak Budapesten first appeared on 24.hu.