Best WordPress Hosting
 

Újabb országban terjeszkedik a magyar ételmentő startup

via forbes.hu => eredeti post link

Magyarország, Csehország és Szlovákia után márciustól már Romániában is elérhető a magyar startup ételmentő szolgáltatása. 

Mi történik? A Munch magyar ételmentő startup márciustól már Romániában is harcba száll az ételpazarlás ellen, így tovább erősítve a régiós jelenlétét, közölte a cég. A szolgáltatás jelenleg a román fővárosban, Bukarestben érhető el, de az idei tervek között szerepel több román nagyváros meghódítása is.  

Mi ennek a jelentősége? 2020 nyarán négy fiatal egyetemista egy kis budapesti garzonlakásban létrehozott egy applikációt, amely az ételpazarlás ellen küzd. A céljuk az volt, hogy megreformálják a magyar vendéglátást és egy új zöld szempontot hozzanak be mind a vendéglátósok, mind pedig a vevők mindennapjaiba. Azóta a startup nagy utat járt be – a 2 millió app-letöltő segítségével, több, mint 2.500.000 csomagot mentett meg nemzetközi szinten. 2022-ben a cégbe beolvadt a cseh alapítású Nesnezeno, így már több, mint 3500 partnerrel tudnak tenni az ételpazarlás ellen Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. Idén márciustól pedig már a szomszédos országban, Romániában is elérhető a magyar startup ételmentő szolgáltatása.