Best WordPress Hosting
 

Elkezdődött a Magyarországon fogva tartott antifasiszta aktivista választási kampánya Olaszországban

A Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége (AVS) bemutatta az európai parlamenti választásokon induló jelöltjeit, köztük a Magyarországon fogva tartott Ilaria Salist, akit apja képviselt a csütörtöki kampánynyitón a calabriai Riacéban – írja az MTI.

A kevesebb mint kétezer lakosú délolasz Riacéban indította el választási kampányát a baloldali szövetség. A helyszín nem volt véletlen, miután az AVS déli választási körzete jelöltlistáját Riace egykori polgármestere, Mimmo Lucano vezeti.

A kampánynyitón jelen volt Angelo Bonelli, a Zöldpárt országos szóvivője, az AVS képviselője a római parlamentben, Nicola Fratoianni, az Olasz Baloldal (SI) főtitkára, valamint Roberto Salis, a Magyarországon fogva tartott antifa-aktivista apja.

Biden és Trump is reagált az egyetemi tüntetésekre és rendzavarásra

Joe Biden elítélte csütörtökön az erőszakos egyetemi tiltakozásokat, amelyeket Izrael gázai övezeti hadművelete vált ki az Egyesült Államokban, de védelmébe vette a békés tiltakozáshoz való jogot mint az amerikai demokrácia egyik fontos elemét. Az amerikai elnök most először foglalt állást nyilvánosan a csaknem két hete kirobbant heves egyetemi tüntetésekkel kapcsolatban. Donald Trump, republikánus párti elnökjelölt-aspiráns a radikális baloldalt tette felelőssé az erőszakos egyetemi tüntetésekért.

Biden a Fehér Házban elmondott néhány perces beszédében elítélte az erőszakos, törvénytelen cselekedeteket és az antiszemitizmust. Kijelentette, hogy egyszerre kell fenntartani a szólás szabadságát és a jog uralmát, mert az Egyesült Államok nem autoriter ország, amelyben embereket el lehet hallgattatni. Hozzátette, hogy a törvény a békés tüntetéshez való jogot védi, de nem része annak és jogellenes a vandalizmus, mások megfélemlítése. A rend helyreállítása érdekében azonban a Nemzeti Gárdát nem volt szükséges mozgósítani. Bident a múlt hét elején egy kampányrendezvényen újságírók kérdezték a tiltakozásokról, akkor annyit mondott, hogy elítéli az antiszemitizmust, de azokat is, akik nem értik meg a palesztinok helyzetét.

A tüntetésekkel kapcsolatban Donald Trump New York-i bírósági tárgyalása előtt nyilatkozott csütörtökön, és kijelentette, hogy a baloldalról indult erőszakos mozgalmat meg kell állítani. A radikálisok célja átvenni a hatalmat az Egyesült Államokban, mondta, majd hozzátette, hogy elnökként ezt meg fogja akadályozni. Méltatta a rendőröket, akik New Yorkban és Los Angelesben intézkedtek az erőszakos tüntetőkkel szemben.

Orbán Viktor beperelt egy csomó szerkesztőséget

A Media1.hu információi szerint bírósági pereket indított nemrégiben Orbán Viktor miniszterelnök mint magánszemély több ismert magyar szerkesztőség ellen. Ezt több forrásunk is megerősítette. A perben még Mészáros Lőrinc-közeli lapok is érintettek.

Kilencgólos hátrányról jutott Final Fourba a Kiel kézicsapata

A németek már a félidőben ötgólos előnyre tettek szert (17-12), és ugyan a vendégek feljöttek négy gólra, a Kiel 24-20-ról egy 7-1-es szériával az 58. percre már továbbjutásra álltak.

Az utolsó két és fél percben nem született gól, így a hazaiak hatalmas bravúrral megőrizték előnyüket (31-21), és biztosították helyüket a kölni Final Fourban.

Wir haben zusammen die Wunderino Arena abgerissen, wir haben zusammen das Wunder geschafft, wir fahren zusammen nach Köln! #WirSindKiel #NurMitEuch #ehfcl pic.twitter.com/yJoHx7nBpG

Ellehetetlenítené a főépítészek, a városvezetők és a sajtó munkáját is a kormány jogszabálytervezete

A múlt hét közepén a semmiből érkezett a hír: egy április 18-án közzétett jogszabálytervezet elfogadása esetén az építési hatósági eljárásokat nyilvántartó online rendszer, az ÉTDR tájékoztatási felülete megszűnik, így az előző évek építési ügyeinek nyilvános anyagai mellett a jövőben tervezett beruházások részletei sem lesznek láthatók.

A változás ötlete első hallásra talán nem tűnik súlyosnak, pedig nagyon is az, hiszen az ÉTDR az elmúlt években számos projektnél volt létfontosságú: sokszor

ennek köszönhetően értesülhettek például az érintett emberek a környezetükben készülő munkákról,

Károly király T-Rex-mintás nyakkendőjének mögöttes üzenete is van

III. Károly először vett részt nyilvános eseményen azóta, hogy kiderült, rákkal küzd, írtuk meg a napokban. Feleségével, Kamilla királynéval ellátogattak a londoni University College Hospital Macmillan Centre-be, ahol rákbetegséggel küzdő pácienseket kezelnek. Az intézményben töltött egy órájuk alatt a királyi pár találkozott szakorvosokkal, illetve betegekkel is.

Károly itt egy dinoszauruszmintás nyakkendőt viselt:

Max Mumby / Indigo / Getty Images

A hokiszövetség szerint nem váltották le Don MacAdam szövetségi kapitányt

A magyar szövetség azok után reagált közleményben, hogy a Nemzeti Sport értesülése szerint MacAdam helyett Kiss Dávid, a válogatott másodedzője, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője veszi át a válogatottat az utolsó két meccsre.

„A magyar férfi jégkorong-válogatottat továbbra is Don MacAdam szövetségi kapitány irányítja, közösen a két másodedzővel, Szilassy Zoltánnal és Kiss Dáviddal az eddig felosztott szerepek szerint.

Az edzői stáb és a játékosok most együttesen azért küzdenek, és kizárólag arra fókuszálnak, hogy a következő két mérkőzést sikerrel vegye a csapat a világbajnokságon

Látványtervek: ilyen lesz a 10. leggazdagabb magyarhoz köthető Dürer Park projekt

A háttérben Tiborcz István is felsejlik egy magántőkealapon keresztül.

Mi történt? Folytatódik a Dürer Park projekt, kijöttek a látványtervek az újgenerációs lakóépületekről. A Dürer Befektetési Kft., mint beruházó, a Property Market Kft.-vel együttműködésben 2024. május elején indítja el a Városliget közvetlen szomszédságában található Dürer Park iroda és lakó projekt részeként a lakóépületek előregisztrációját.