Best WordPress Hosting
 

Amerikai katonák könnyített eljárással kaphatnak magyar rendszámot

Európa biztonsági helyzete, a háború kockázatai is napirendre kerültek a budapesti amerikai nagykövettel folytatott megbeszélésemen – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán szerdán. Közben David Pressman eredményes egyeztetésnek nevezte a találkozót az X-en megjelent tájékoztatójában.

Az Apple Pay rengeteg magyar felhasználótól von le pénz vásárlás nélkül

Június 26-án délután óta rengeteg olyan magyar számlájáról vontak le pénzt, aki beregisztrálta valamilyen bankkártyáját az Apple Pay szolgáltatásba – írja egymástól függetlenül a Telex és az Index.

A jelenleg elérhető információk szerint a probléma csak a magyar Apple-felhasználókat érinti, és az Apple Pay olyan levonásokkal terheli a bankkártyákat, amik valamilyen szolgáltatás még élő vagy korábban lemondott előfizetéséhez kapcsolódnak.

Cikkünk frissül.

Karácsony az ATV-ben: Nem tudom, esetleg Önnek megvan Magyar Péter száma?

Az ATV Egyenes Beszéd című műsornak vendége volt Karácsony Gergely. A főpolgármester elmondta: azért támadta meg a választás eredményét, mert a választást többféleképpen manipulálták. Szerinte csalás, a választók szándékos és tudatos félrevezetése volt, hogy a Fidesz két jelöltet indított, majd az egyik az utolsó pillanatban visszalépett a másik javára. Azt mondja: a kampány elejétől látta, hogy ez lesz a vége.

Karácsony szerint a megtévesztés és a manipuláció része volt, hogy először összerakták az európai parlamenti és az önkormányzati választást, majd megváltoztatták az önkormányzati választás szabályait Vitézy Dávid érdekeinek megfelelően.

Szerinte teljes káosz volt az újraszámlálás. A fideszes kerületekben két és félszer annyi Vitézy-szavazat született, és az újraszámláláskor sok helyen nem voltak ott a szavazatszámlálók az urnáknál, ami felveti a csalás lehetőségét, mindez felvet kételyeket.

Népszava: Orbán új EP-frakció létrehozásáról tárgyal

Tárgyalásokat folytat Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy új európai parlamenti frakció létrehozásáról Andrzej Babiš korábbi cseh hormányfő és Robert Fico szlovák miniszterelnök pártjával – írta meg a Népszava több, egymástól független saját forrására hivatkozva.

A Fidesz, a liberálisokat elhagyó cseh ANO és a szocialistáktól kitessékelt szlovák Smer egy döntően közép- és kelet-európai képviselőkből álló, a politikai fősodorral szemben álló tömböt kíván létrehozni a visegrádi országok bázisán – tette hozzá a lap.

Informátoruk állítására hivatkozva azt írták, hogy az új frakció ötlete Orbán Viktortól származik.

Izrael növelné Gáza vízellátását

Izrael, nyugati szövetségesei nyomására, arra készül, hogy növelje egy sótalanító üzem áramellátását a Gázai övezetben. Ezáltal több ivóvizet tudna biztosítani az enklávéban élők számára – közölte szerdán a Reuters hírügynökséggel egy izraeli biztonsági tisztviselő és egy nyugati tisztviselő.

Negyvenöt év börtönbüntetést szabtak ki a kábítószer-kereskedelem miatt elítélt volt hondurasi elnökre

Juan Orlando Hernández 2014 és 2022 között volt Honduras elnöke. Azzal vádolták, hogy hivatali ideje alatt az ő megvesztegetése révén több tonna kokain érkezett Hondurasba légi és tengeri úton Kolumbiából és Venezuelából. Köze volt ahhoz is, hogy az Egyesült Államokba mintegy 500 tonna kokaint szállítottak Hondurasból ebben az időszakban.

Kategoria HVG

A hatóságok által éheztetett keresztény család nyert pert a magyar állammal szemben

Ismét elmarasztalta a magyar államot a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága. Ezúttal egy menedékkérő család éheztetéséről van szó – derül ki a Magyar Helsinki Bizottság tájékoztatásából. Eszerint a strasbourgi bírák összesen 7500 euró, vagyis mintegy 3 millió forint igazságos jóvátétel megfizetésére kötelezték a magyar államot. A család még 2018 februárjában fordult az Emberi Jogok Európai Bíróságához a Magyar Helsinki Bizottság segítségével.

A közleményben felvázolt történet szerint egy afgán családfő sok évvel ezelőtt kikeresztelkedett, és ezért a családdal nem maradhattak a hazájukban. Először a férfi és a házaspár legnagyobb gyermeke menekült el Afganisztánból, ők egészen Németországig jutottak. A terhes asszony később követte a férjét a második gyerekkel.

A várandós nő a kisebbik gyerekkel együtt Magyarországon kért menedéket, és miután megindult a menedékjogi eljárás, rögtön elindultak a férj után, de csak Ausztriáig jutottak. Onnan a hatóságok Bulgáriába utasították ki őket, mondván, ott léptek be az Unió területére. Ott azonban, mint a Helsinki Bizottság írta, esélyük sem volt védelemre, ezért ismét nekiindultak. Szerbiában várták ki, hogy újra magyar területre léphessenek. Ott született meg a harmadik gyerek is.

Az ukránok állítják, kérték Magyarországtól egy csecsen bérgyilkos kiadatását, az IM szerint nem volt ilyen kérés

Ramzan Kadirovig, a csecsenföldi orosz helytartóig érhet annak a szövevényes, 2017-es gyilkossági ügynek az egyik szála, amelynek a másik végén egy Magyarországra szökött, bérgyilkossággal gyanúsított csecsen, Igor Redkin áll – írta a Szabad Európa.

Az ukrán hatóságok állítólag hiába kérték Magyarországtól Redkin kiadatását; az Igazságügyi Minisztérium szerint viszont a kérdéses időszakban Ukrajna nem fordult hozzájuk ilyen kéréssel.

A csecsenföldi bűnözőt és csoportját azzal gyanúsították meg az ukrán hatóságok, hogy 2017. október 30-án Kijev mellett tüzet nyitottak Adam Oszmajev és felesége kocsijára. A támadásban a nő meghalt, a férfit a lábán találták el a lövések. Ez már a második bérgyilkos akció volt ellenük.

Megszólalt az Európai Bizottság a magyar fizetésekről

A feszes munkaerőpiac és a legkisebb bérek jelentős emelése miatt igen magas bérdinamika alakult ki Magyarországon az Európai Bizottság friss jelentése szerint. Az előrejelzés szerint a gazdasági fellendülés várhatóan növeli a munkaerő iránti keresletet és alacsonyan tartja a munkanélküliséget. Mindeközben azonban a bérdinamika le fog lassulni, így a munkaerőköltség növekedése visszafogottabb lehet.