Best WordPress Hosting
 

A fentarthatósági elvek mentén épült és működik a Meva új magyar üzeme

A környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak területen piacvezető Meva a fenntarthatósági alapelvek mentén építette fel dunakeszin új regionális szolgáltatási központját, ahonnan hamarosan a szolgáltatás export is elindul. Az üzemi működés minden területén alkalmazott csúcstechnológiával végzik majd itt a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást nemcsak magyar, hanem nyugat-európai kivitelezők számára is.

A 30 éve Magyarországon működő, és az építőiparban tapasztalható kereslet-visszaesés ellenére 2023-ban is 2,5 mrd Ft nettó árbevételt elérő MEVA Zsalurendszerek Zrt. életében a most elkészült zöldmezős beruházás jelentős mérföldkő. Ezzel ugyanis lehetővé vált, hogy a telephely regionális logisztikai központként csúcsidőben akár nyugat-európai kivitelezések minőségi beszállítója legyen, azaz meginduljon az építőipari szolgáltatásexport.

És ami legalább ennyire fontos: az üzem tervezése, kivitelezése és természetesen működése is a vállalat nemzetközileg követett filozófiájának is megfelel, amely 20 éve szabadalmaztatta és azóta is piacvezetőként kínálja a számtalanszor újrahasznosítható, környezetbarát műanyag zsaluhéjat. „Ehhez a gondolkodásmódhoz illeszkedik a regionális szolgáltatási központként működő új telephely kialakításának minden részlete, amellyel célunk – természetesen a sikeres üzleti tevékenység mellett ­–, hogy a lehető legkevesebb energiafelhasználással, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal működve, a fenntarthatósági elveket messzemenőkig figyelembe véve mutassunk példát a magyar gazdaságban.” – mondta el Botta D. Mihály, a MEVA Zsalurendszerek Zrt. magyarországi vezérigazgatója.

Hollandia leállítja a külföldről történő örökbefogadást

Hollandia azonnali hatállyal leállítja a külföldről történő örökbefogadást, a továbbiakban nem fogadnak el új kérelmeket, a folyamatban lévő eljárások azonban lezárulhatnak – jelentette be Franc Weerwind jogvédelemért felelős ügyvivő miniszter a parlamentnek írt feljegyzésében.

A holland kormány 2021-ben ideiglenesen felfüggesztette a külföldről történő örökbefogadásokat, miután egy vizsgálóbizottság komoly visszaélésekre – korrupció, okirathamisítás, gyermekkereskedelem, gyermekrablás több esetére – derített fényt. Egy évvel később a kormány úgy döntött, hogy ismét engedélyezi az örökbefogadásokat, de csak korlátozott számú országból, szigorú feltételek és ellenőrzések mellett.

Áprilisban azonban a holland parlament alsóháza felkérte az ügyvivő kabinetet, hogy dolgozzon ki egy fokozatos leállítási tervet a külföldről történő örökbefogadásra vonatkozóan. Az indítványt támogató képviselők úgy vélték, hogy a rendszer túlságosan ki van téve a visszaéléseknek.

Kövér László felfedte, milyen problémákat lát az új generációs fideszesekben, és hogy miért volt nehéz jelölteket találni a választásra

Kövér László a Nyíregyházán elmondott kampánybeszéde alapján egyáltalán nem úgy érzi, hogy Magyar Péter Gyurcsány embere lenne, hiszen éppen a DK-elnök számításait húzza keresztbe. Arról is beszélt Kovács Ferenc mellett korteskedve, hogy a Fidesz helyi önkormányzati képviselőjelölteket alig talált, így viszont szerinte azok állnak politikusnak, akiknek se becsületük, se egzisztenciájuk.

Kategoria HVG

Tévévita: Márki-Zay pártja szerint a pártoknak kell megegyeznie a feltételekről

A Mindenki Magyarországa Néppárt meghívót küld minden párt részére, hogy üljenek le egy asztalhoz és egyezzenek meg a tévévita keretszabályairól, hogy azt ne az MTVA határozza meg.

Ebben az őrült világban nincs megnyugtatóbb, mint Kevin Costner kalapban

Nevezhetjük Kevin Costnert levitézlett filmsztárnak. Ráfoghatjuk, hogy ódivatú rendező, vagy hogy színészkedni leginkább már csak sorozatokba hívják. Azt viszont nem mondhatjuk, hogy ne volna kitartó.

Horizont című filmjén a nyolcvanas években kezdett el dolgozni. Costner csillaga akkoriban magasan állt Hollywoodban. Sikerre vitt gengszterfilmet, thrillert és nem is egy, hanem rögtön kettő baseballról szóló produkciót. (Heves kocsmai vita, amit csak a legjobb barátainkkal folytatunk: melyik a jobb, a Baseball bikák, vagy a Baseball álmok?) A rendezést is ki akarta próbálni, így jött a képbe a Horizont. Jött és ment, mert a Disney nem adott rá pénzt. Costner viszont le tudott forgatni helyette egy másik westernfilmet, a Farkasokkal táncolót. Hét Oscar-díjat nyert vele, helyreállítva a nagy múltú műfaj megtépázott renoméját. A pálya csúcsán – ez egy későbbi Costner-film címe, de a sztár addigra már pontosan tudta, milyen ott lenni.

Vertigo Média

Sürgetés helyett már csak ráérősen várjuk a Bridgerton júniusi folytatását

Két év után új évaddal tért vissza a Netflixen a Bridgerton család. Pontosabban csak fél évaddal: május 16-án négy epizód jött ki, júniusban várható a folytatás. Nem véletlenül szedték két részre a harmadik felvonást: stratégiai szempontból mindenképp előnyösebb ez a konstrukció, ugyanis akik tűkön ülve várják a továbbiakat, mindenképpen előfizetnek mindkét hónapban. Az áttörő siker egyik összetevője egy olyan cliffhanger lenne, ami igazán felszítja a kedélyeket – ez meglepő módon most kimaradt, a negyedik epizód zárlata nem követeli a folytatást. Az igazi Bridgerton-őrülteknek azonban így is egy végtelenségnek fog tűnni a következő hónap.

Egy ilyen könnyen-csúszós Netflix-produkcióban patikamérlegen mérik ki a trendi politikai üzenetek, a Disney-hercegnős pillanatok és az intim jelenetek arányát, épphogy elkezdjük nézni és már vége is van. Ráadásul a készítők a nézők visszajelzései mentén fejlesztik a sorozatot: kevésbé életszerűtlen dialógusokat, alaposabb karakterábrázolást és okosabban felépített kapcsolati dinamikát kaptunk a másodikban, azaz Anthony Bridgerton évadában – a rajongók imádták is a legidősebb Bridgerton és az indiai Kate Sharma párosát (a fandomokban csak Kanthony). Emiatt a harmadik évadban is feltűnnek egy kis táncra és etyepetyére, az első rész után viszont egyáltalán nem látjuk őket. A trailerbe legalább be lehetett őket pakolni, boldog házasságuk és kifogástalan kémiájuk pedig erős felütést ad az évadnak.

A Bridgertonok közül a reflektorfény ezúttal az introvertált, zeneimádó Francescára (Hannah Dodd) és a nagyutazó Colin Bridgertonra (Luke Newton) kerül, viszont játékidő tekintetében legalább olyan jelentős (vagy talán még jelentősebb) a Featherington família, illetve Penelope (Nicola Coughlan) történetszála. Colin Bridgertonból valójában keveset látunk azon kívül, hogy alaposan ki lett tesizve, szerelme, Miss Featherington motivációi, félelmei és vágyai sokkal érthetőbbek, mint az övéi. Dialógusokból és gesztusokból egy bizonytalan, éretlen fiú képe rajzolódik ki, Colin például megosztja Penelopeval, hogy azért keresi a lány társaságát, mert egyedül mellette érzi magát értékesnek. Ez egy barátsághoz sem elég alap, nemhogy szerelemhez, a kezdetektől látjuk, hogy a srácot az egója mozgatja ebben a kapcsolatban. Penelope viszont az első évadtól odavan az elérhetetlen Bridgerton fiúért: epekedik érte és önzetlenül segíti mindenben. Ez a felállás csak azzal változik meg, hogy Colin baráti jóindulatból „a csábítás művészetére” tanítja Penelopet, hogy férjet foghasson. A flörtleckék közepette kezd el nőként nézni Penre, kettejük csókja fokozza a szenvedélyt, vágya pedig akkor válik leküzdhetetlenné, amikor megjelenik a vetélytárs, Lord Debling.