Best WordPress Hosting
 

A veszprémi kézisek simán verték a Szegedet a döntő első meccsén

A két együttes előző hét egymás elleni meccsét a bakonyiak nyerték, ráadásul a legutóbbi négy alkalommal a csongrádiak egyetlen egyszer sem vezettek. Ezt az átkot most sem tudták megtörni, pedig a meccs elején büntetőt is lőhettek.

Ráadásul a hetedik percben agyrázkódás gyanúja miatt elveszítették szlovén irányítójukat, Dean Bombacot, akit kórházba szállítottak.

Rodrigo Corrales bravúros védéseire és Omar Jahja, illetve Nedim Remili góljaira alapozva négy perc alatt egy 5-0-s sorozattal ellépett a címvédő, ezért a túloldalon Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért. Ennek hatására némileg összeszedettebbé vált csapata játéka, 11-9-re felzárkózott, sőt, a 26. percben már 14-13 volt az állás, de amikor hibázni kezdett, a veszprémiek azonnal kihasználták és gólokkal büntették: egy újabb 5-0-s szériával zárták az első félidőt.

Törökország: egyetlen ország sem áll a törvények fölött

A világ egyetlen országa sem áll a törvények fölött. Elvárjuk, hogy a bíróság által hozott valamennyi határozatot Izrael haladéktalanul végrehajtsa. Ennek biztosítása érdekében felszólítjuk az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy minden tőle telhetőt tegyen meg

– áll a török elnöki hivatal közleményében. Mint ismert, az ENSZ bírósága pénteken arra kötelezte Izraelt, hogy a civil lakosság védelme érdekében szakítsa meg a rafahi offenzívát. Az izraeli kormány már a döntés előtt közölte, hogy erre nem hajlandó.

Májusban Törökország közölte, hogy csatlakozik Dél-Afrika Izrael elleni népirtási peréhez a Nemzetközi Bíróságon. Recep Tayyip Erdogan elnök januárban közölte, hogy Törökország az ehhez szükséges dokumentumokat benyújtja az ENSZ legfelsőbb bíróságához.

Nagyot bukott bringájával, kórházba került a világbajnok magyar öttusázó

A hétszeres világ-, hatszoros Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes öttusázó, Marosi Ádám múlt héten szenvedett Verőcénél súlyos balesetet és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett komolyabb baja vagy maradandó egészségkárosodása.

A klasszis sportoló az RTL Fókusz című műsorában elmondta, a balesetből semmire sem emlékszik, számára a bukás előtti utolsó kép, hogy egy lejtős szakaszon halad Verőce irányába; a következő pillanatban pedig már a váci kórházban van.

„Az esés után egy arra járó férfi segített rajtam, remélem, megköszöntem neki. Valószínűleg látta rajtam, hogy nem vagyok életveszélyes állapotban, és bevitt a váci kórházba, ahol elláttak” – mondta.

Ijesztő jelenet: kórházba kellett vinni a pályáról a Szeged kézisét

Ijesztő jelenettel kezdődött a Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabda-bajnoki döntő, amelynek 7. percében súlyos sérülés történt.

Egy szegedi támadás során a szlovén irányító, Dean Bombac ütközött Ligetvári Patrikkal, és a földre került. Miután mozdulatlan maradt, a játékvezetők megállították a játékot, a hazai kapus, Rodrigo Corrales pedig jelezte, hogy jöjjenek a játékostárs segítségére.

A játékvezetők visszanézték az esetet és nem láttak szabálytalanságot, közben Bombacot is letámogatták, majd – az M4 Sport információi szerint – agyrázkódás gyanújával a veszprémi kórházba szállították további vizsgálatokra.

Több égitesten élő fajjá válhat az emberiség

Noha Oroszország a szovjet idők óta megkerülhetetlen tényező az űrben, és más nemzetek, így az Európai Űrügynökség tagországai, illetve Japán is komoly eredményeket ért el az utóbbi időkben, a világűr urának régóta az Egyesült Államokat tekintik. Nem csoda: a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) folyamatosan vannak asztronauták, a NASA robotizált űreszközei felbecsülhetetlen értékű munkát végeznek többek között a Marson, ráadásul mára a tengerentúli magánűripar is hatalmas befolyásra tett szert.

Az amerikai dominancia ugyanakkor most mintha törékenynek látszana, és ez már a helyi döntéshozókat is nyugtalanítja. A 2010-es évek második felére egyértelművé vált, hogy újabb hidegháború kezdődött: ezúttal az Egyesült Államok ellenfele Kína lett.

A két nagyhatalom rivalizálása a korábbi hidegháborúhoz hasonlóan számos területre, köztük a világűrre is kiterjed, és ahogy az a régi űrverseny esetében volt, az egyik legfőbb célpont ezúttal is a Hold.

Félreértelmezi a jogszabályokat a Kormányhivatal a Samsung-ügyben a Göd-ÉRT Egyesület és a Greenpeace szerint

A Pest Megyei Kormányhivatal közleményt adott ki a gödi Samsung SDI gyár környezethasználati engedélyével kapcsolatban. A közleményben látszólag választ adnak a Samsung működésével kapcsolatos jogi kérdésekre, de valójában állásfoglalásukkal több szempontból is félreértelmezik a vonatkozó jogszabályokat.

Civil szervezetek ezért nyílt levélben szólítják fel a Kormányhivatalt, hogy lássák el valódi feladatukat, és a szennyező cégek helyett végre a környezet és a lakosság védelméért dolgozzanak. A civilek emellett azt is kérik a Kormányhivataltól, hogy adjanak érdemi választ a korábban a Göd-ÉRT Egyesület és a Greenpeace által feltárt, és számukra bejelentett talajvíz és kommunális szennyvíz-szennyezési ügyekkel kapcsolatban is.

A nyílt levél teljes szövege:

„El sem hiszem, kész férfi” – Majka friss fotót posztolt 12 éves fiáról, Mariánról

Majka a minap idősebbik fia, Marián focimeccsén járt: a rapper az Instagram-oldalán posztolt fotót a labdát vezető 12 éves fiúról, bejegyzésében pedig azt írta:

El sem hiszem :)) Kész férfi

– fogalmazott az X-Faktor következő évadának egyik mentora, a lila szív hangulatjellel utalva arra, hogy Marián az Újpestben játszik.

Nagyon megsínyli az izraeli háborút a McDonald’s

Több amerikai gyorséttermi lánc, például a McDonald’s és a KFC is különösen nehéz helyzetbe került Ázsiában, a Közel-Keleten és Európa bizonyos részein az izraeli konfliktus miatt kirobbant bojkotthullámok következtében, amelyek csökkentették termékeik iránti keresletet és több lokációnál bezárásra kényszerítették a vállalatokat – közölte a Bloomberg.

Csináltatott magának négy extra mellbimbót, most már hattal büszkélkedhet a strandon

Harry Hoofcloppen, aki vélhetően azonos a SatanCon igazgatójával, azzal kereste fel a testmódosítás szakértőjét, Steve Haworth-t, hogy készítsen el neki még két pár mellbimbót a felsőtestére. Haworth elvállalta a munkát, és készített az eredeti kettő alapján négy másik mellbimbót szilikonból, ami be is ültetett Hoofcloppennek – írja a Mirror.

Hoofcloppen állítólag konzultált egy plasztikai sebésszel az extra mellbimbóinak elhelyezéséről, mielőtt belekezdett volna az egészbe.

Négy hónapot kellett azonban még várni rá, hogy aztán egy tetoválószalont is felkereshessen, amely beszínezte a mellbimbókat, hogy úgy tűnjenek, mint az eredetiek.