Best WordPress Hosting
 

Soha többé műfű az Andrássy úton

via greenfo.hu => eredeti post link

Második üteméhez érkezett az Andrássy út újrazöldítése, a korábbi műfű nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért most visszatértek a gyökerekhez.

Az első szakasz, a Nagykörút és a Csengery utca közötti szakaszon 2023 tavaszára elkészült, ennek eredményeképpen az Andrássy út fáinak tövét 600 négyzetméternyi, pasztellszínekben pompázó, gyorsan terülő és ellenálló évelőszőnyeg borítja, erről itt írtunk. A zöldsávot ráparkolást, áttaposást és kutyák ideszoktatását megakadályozó vastag oszlopok illetve egyedileg tervezett, előregyártott, sorolható kerítés elemek védik. A rehabilitáció második ütemében a hiányzó Csengery utca – Kodály körönd szakasz zöldfelületének megújítása során is így járnak el.

A talajt egy különleges eljárással, a fák gyökereit kímélő „levegőásással” készítik elő (ennek lényege, hogy magasnyomású levegő segítségével a gyökerek megsértése nélkül lefújják és egyben lazítják is a tömörödött talajréteget), majd következik a talajcsere és a növényeket védő, a környezetbe illő kerítés lefektetése.