Best WordPress Hosting
 

Örmények tízezrei követelik a miniszterelnök lemondását a területi engedmények miatt

Örmény tüntetők tízezrei követelték Nikol Pasinyán miniszterelnök lemondását, miután az ország vezetése áprilisban beleegyezett, hogy Azerbajdzsánnak átadja több határ menti falu ellenőrzését – írja a Sky News.

A tüntetők összecsaptak a rendőrséggel is, miután vasárnap lezárták a főváros, Jereván főutcáit. A rendőrség közlése szerint 196 embert vettek őrizetbe.

Örményországban hetek óta tüntetnek, a mozgolódást többek mellett az örmény apostoli egyház egyik érseke szervezi, aki abban az egyházmegyében teljesít szolgálatot, ahol a négy átadott falu található.

Macron szerint nem az orbáni irány, hanem az erős, szuverén Európai Unió a béke, a jólét és a demokrácia záloga

A magyarországi tendenciákat külön kiemelve, Emmanuel Macron hangsúlyozta, hogy önálló európai biztonságpolitikára, illetve arra van szükség, hogy az európaiak szövetségesként cselekedjenek a NATO-n belül, emellett az EU-nak a gazdaságpolitika terén is függetlenebbé kell válnia, különösen Kínától és Amerikától.

Kategoria HVG

Szijjártó szerint a kormány továbbra sem támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelöltségét

A kormány továbbra sem támogatja Mark Rutte jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, mivel az észak-atlanti szövetségben alapvető fontosságú a százszázalékos bizalom, márpedig a holland miniszterelnök korábban „Magyarország térdre kényszerítéséről” beszélt – jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Marosvásárhelyen.

A tárcavezető az RMDSZ elnökével, Kelemen Hunorral közösen rendezett sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre válaszolva üdvözölte, hogy Klaus Iohannis román elnök személyében most van keleti jelölt a NATO főtitkári tisztségére.

Kiemelte, hogy napjainkban mindenki az észak-atlanti szövetség keleti szárnyának erősítéséről beszél, azonban

Az NB I harmadikja nem vállalja a Bajnokok Ligája-szereplést

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC nem indul a női kézilabda Bajnokok Ligájában, közölte Szász-Fejér István klubigazgató.

A mostani idényben a korábbi gyakorlattal ellentétben az NB I harmadik helyezettje, a DVSC is a BL csoportkörében bizonyíthatott, de eközben negyedikként zárta a magyar bajnokságot. A dobogóra fellépő Mosonmagyaróvárnak azonban nem akkor sem áll szándékában élni a BL-indulás jogával, ha az európai szövetség erre lehetőséget kínál.

Jelenleg a klub nem tart még ott, hogy a Bajnokok Ligájában induljon, az Európa Ligát viszont mindenképp megpályázzuk. Sokkal nagyobb sportértéknek tekintjük az Európa Liga final fourba való eljutást, illetve jelen pillanatban nekünk anyagilag is óriási megterhelés lenne a BL. De jövőre is a céljaink között szerepel, hogy a harmadik helyet elérjük

Azahriah a harmadik Puskás-koncerten is bírta a tempót

Mivel Azahriah, vagy ahogy még többen nevezik, „Azi” azelőtt adott el több tízezer jegyet a Puskásba, hogy kijött zeneileg eddigi legizgibb albuma, a Skatulya I., a koncert fő kérdése az volt, hogy tényleg a legaktuálisabb műsort látjuk-e, vagy inkább a közönségszórakoztatás a cél. A műfajilag őrületesen színes lemezen ugyanis a rockosabb, koncerti őrjöngésre szabott Tartarosztól, egészen a latin és cigányzenét összegyurmázó, könnyen táncolható Viadalig a legkülönbözőbb hangulatok és hangvételek keverednek. Az Azahriah-dalok zöme bulizásra késztet, a Skatulyán egy-egy szám viszont egyenesen kényszerít arra. A legfrissebb lemezről sajnos viszonylag kevés számot hallhattunk, a Desh-sel közös slágerek és a Memento album húzószámai sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak a vasárnapi koncerten is.

A metró-, vagy villamosmegállóból indulva el sem lehetett téveszteni az irányt: egy csapatként hullámzott a tömeg az Aréna felé. Szabályosan kialakított szemétszigetek között vezetett az út: a metró járatszámán túl a kihelyezett szemetesek mennyiségét is érdemes lett volna megemelni a háromnapos népünnep idejére. A kapuknál a Tisza Párt gyűjtött támogatói bázist, illetve kis asztalokra kihelyezett dobozos sört lehetett kapni kerek ezer forintért – állítólag, ha valakinél pár száz forinttal kevesebb volt kézpénzben az is elégnek bizonyulhatott. A bejutás akadálytalanul zajlott, a újra Desh készítette elő a közönséget a Pakisztánival és egyéb dalaival, illetve a kertészgatyában ugráló Young Fly is feltűnt egyszer-kétszer a színpadon. Leginkább csak a küzdőtér első soraiban álló hardcore rajongók csatlakoztak be ebbe a kis kedvcsináló melegítésbe.

Mohos Márton / 24.hu

Netanjahu tragikus hibának nevezte a menekülttárbor elleni izraeli légicsapást

Tragikus hibának nevezte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt a halálos erejű légicsapást, amelyben legalább 45 palesztin menekült vesztette élet, nagyrészt gyerekek, nők és idős emberek.

A kormányfő hétfőn a Knesszetben mondott beszédet, eközben izraeli túszok családtagjai tiltakoztak a parlament karzaton.

Az izraeli hadsereg vasárnap mért légicsapást egy rafahi menekülttáborra. Emmanuel Macron hétfőn az X-en közölte, hogy fel van háborodva az izraeli csapások miatt, amelyek a lakóhelyüket elhagyni kényszerült embereket öltek meg Rafahban.

Törölte a Facebook a Neokohn zsidó hírportál és Köves Slomó rabbi közösségi média oldalait

A Neokohn a törlés előtt mintegy 30 ezer követővel rendelkezett.

Félúton visszafordult a Wizz Air Budapestről Dubajba tartó járata

Törökország felett fordult vissza a WizzAir Budapestről Dubajba tartó, W62497-es járata hétfőn délután, írja az Index.

A gép 17 óra 24 perckor landolt is Ferihegyen, ahonnan fel is szállt, ez látszik a radarbox.com honlapján is.

A lap szerint ugyanez a gép jött volna vissza Budapestre Dubajból 21 óra 20 perckor, de mivel nem ért oda, így egy repülőnyi ember ragadhat az Egyesült Arab Emírségekben. A flightradar24.com szerint a W62498-es járatot már törölték is, teszik hozzá.

Kozso Lovasi András kritikájáról: Elfogadnám olyan embertől, aki nálam többet tett le az asztalra!

Lovasi András a múlt héten a szeretlekmagyarorszag.hu-nak adott interjút, melyben egyebek közt azt is kijelentette, hogy

„szerinte a 2020-as években is születtek már most olyan dalok, amik valószínűleg tíz év múlva is hallgathatók és énekelhetők lesznek, és nem kell szégyellni őket, mint mondjuk egy Kozsó-számot”.

Az elhangzottakra időközben Kozso is reagált az Instagram-oldalán.

Bilincsben vittek el egy apukát a Tömő utcai óvodából

Kivonult a rendőrség a VIII. kerületi Tömő utcai óvodához hétfő délután – írja a hvg.hu. A lap megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amely közölte: hétfő kora délután az óvodában két gyerek vitája kapcsán az egyik szülő megfenyegetett egy másik szülőt.

A kiérkező rendőrök a fenyegetőző férfit elfogták és előállították, vele szemben zaklatás miatt indul eljárás.

Az eset során nem sérült meg senki, az ügy további körülményeit vizsgálják – közölte a rendőrség.